Waargebeurde dramafilm met Euphoria-ster Jacob Elordi is onverwachts een enorme Netflix-hit

Films
zondag, 09 juni 2024 om 19:45
ogefcpe8xslnnfjpn6jozeoywe7
Gisteren verscheen de nieuwe waargebeurde dramafilm 2 Hearts stilletjes op Netflix, en binnen een dag wist de film al een prominente plek in de top 10 van meest gestreamde films te veroveren. De film is geregisseerd door Lance Hool en kan rekenen op een uitstekende cast met namen als Jacob Elordi (Euphoria, Priscilla), Tiera Skovbye (Midnight Sun), Radha Mitchell (Silent Hill) en de onlangs overleden Adan Canto (X-Men, Designated Survivor).
2 Hearts vertelt twee parallelle liefdesverhalen die zich over verschillende decennia afspelen. De jonge student Chris (gespeeld door Jacob Elordi) ontmoet zijn medestudent Sam (Tiera Skovbye), en hun relatie bloeit op te midden van de uitdagingen van het studentenleven. Tegelijkertijd volgt de film Jorge (Adan Canto), een erfgenaam van het beroemde rummerk Bacardi, die verliefd wordt op Leslie (Radha Mitchell), een stewardess die hij tijdens een vlucht ontmoet.
Wat deze twee verhalen verbindt, is een tragische maar inspirerende wending van het lot. Chris, die tijdens zijn studie besluit orgaandonor te worden, sterft op jonge leeftijd aan een gescheurde hersenaneurysma. Zijn organen worden gedoneerd aan verschillende mensen, waaronder Jorge, die lijdt aan een zeldzame genetische aandoening en dringend een longtransplantatie nodig heeft. Dankzij Chris' donatie krijgt Jorge een nieuwe kans op leven.
Hoewel sommige aspecten van de film, zoals Chris' huwelijk met Sam en hun kind, fictief zijn, is het grootste deel van het verhaal gebaseerd op ware gebeurtenissen. In werkelijkheid overleed Christopher Gregory op 19-jarige leeftijd en redde hij door zijn orgaandonatie het leven van meerdere mensen, waaronder Jorge Bacardi.
Jorge, die aanvankelijk werd gediagnosticeerd met cystic fibrosis maar later bleek te lijden aan primaire ciliaire dyskinesie, ontving in 2008 de levensreddende longtransplantatie van Chris. Geïnspireerd door de altruïstische daad van Chris, richtte Jorge later de Gabriel House of Care op, een non-profitorganisatie die ondersteuning biedt aan mensen die wachten op een transplantatie.
2 Hearts ontving gemengde tot negatieve recensies van critici. Met een IMDb-score van 6,3 is het dan ook zeker geen hoogvlieger. Maar dat weerhoudt Netflix-kijkers er niet van massaal af te stemmen op de romantische dramafilm.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!