Train to Busan-regisseur Yeon Sang-ho gaat eindelijk een Engelstalige film maken

Films
zondag, 09 juni 2024 om 15:00
brnfcyyz8embbrhgmh8scwbi5i1
Bijna een decennium na het behalen van internationale erkenning met zijn werk aan de horrorhit Train to Busan uit 2016, staat de Zuid-Koreaanse regisseur Yeon Sang-ho klaar om zijn Engelstalige speelfilmdebuut te maken met de actie-horrorfilm 35th Street. De langverwachte film markeert ook Yeons eerste samenwerking met een grote Hollywoodstudio, namelijk TriStar Pictures. Dit is dezelfde studio die verantwoordelijk is voor bekende horrorfilms zoals Silent Hill (2006) en Evil Dead (2013).
35th Street zal geregisseerd worden door Yeon Sang-ho, die samen met Ryu Yong-jae het script zal schrijven. Ryu is geen onbekende voor Yeon; hij schreef eerder het script voor de film Peninsula (2020), de spin-off van Train to Busan, en voor de recentelijk uitgebrachte Netflix-serie Parasyte: The Grey.
Hoewel de plotdetails van 35th Street nog geheim worden gehouden, wordt de film omschreven als een actie-horrorverhaal. De productie zal in handen zijn van Appian Way, het productiebedrijf van Hollywoodster Leonardo DiCaprio, en het Zuid-Koreaanse productiebedrijf WOW POINT.
Yeon Sang-ho brak internationaal door met Train to Busan, een film die zich afspeelt tijdens een zombie-apocalyps en volgt een groep passagiers die vechten voor hun leven op een hogesnelheidstrein van Seoul naar Busan. Met een bescheiden budget van 8,5 miljoen dollar wist de film wereldwijd maar liefst 98,5 miljoen dollar op te brengen en kreeg lovende kritieken, waaronder een indrukwekkende 95% op Rotten Tomatoes.
De film 35th Street zal naar verwachting in de tweede helft van 2025 in productie gaan. Hoewel er nog geen informatie is vrijgegeven over de cast of de exacte releasedatum, is de verwachting hooggespannen. Yeon heeft zich bewezen als een meester in het creëren van spanning en actie, en we kijken dan ook reikhalzend uit naar wat hij zal brengen in zijn eerste Engelstalige project.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!