Chinese producent van de Netflix-serie '3 Body Problem' vermoord door collega

TV en Series
zaterdag, 30 maart 2024 om 11:00
6zqcqwweo3zsd4hggogkau1ocwq
De nieuwe Netflix-serie 3 Body Problem is op dit moment erg populair bij kijkers. Maar achter de totstandkoming van deze serie schuilt een duister verhaal dat niet veel fans kennen. Een gebruiker op Twitter/X heeft via Chinese media vernomen dat er een duister conflict was rond het maken van de serie, wat op zichzelf al een absurd verhaal zou zijn voor een Netflix-serie.
Lin Qi, een jonge miljardair vol visie en briljantie, kocht de rechten op Three Body Problem met de ambitie om er verschillende producties van te maken. Hij riep de hulp in van Xu Yao, een vooraanstaande advocaat die hij tot CEO benoemde om de zakelijke kant te leiden, inclusief het sluiten van een deal met Netflix. Lin beloonde Xu hiervoor met een salaris van bijna $3 miljoen.
Maar Xu voldeed niet aan de verwachtingen buiten de deal met Netflix. Daarom verlaagde Lin zijn salaris tot $750.000 en haalde hij extra leidinggevenden binnen om de zakelijke kant te verbeteren. Xu was boos over deze degradatie en voelde zich gepasseerd omdat hij niet als producent van het Netflix-project werd genoemd.
Gedreven door wraak en geïnspireerd door de tv-serie Breaking Bad, plande Xu minutieus de moord op Lin. Hij kocht 160 telefoons en richtte een bedrijf op in Japan om de benodigde chemicaliën te verkrijgen, waarbij hij ze testte op dieren. Vervolgens vergiftigde Xu Lin en zijn collega's, de dodelijke stoffen vermomd als een geavanceerd probioticum. Lin werd snel opgenomen in het ziekenhuis, waar het duidelijk werd dat hij vergiftigd was, hoewel de specifieke gifstoffen onbekend waren.
De politie vermoedde al snel Xu, die het leven van Lin had kunnen redden door de aard van de gifstoffen bekend te maken. Maar hij deed dat niet, waardoor Lin's dood onvermijdelijk was. Slechts enkele dagen geleden, toen de show wereldwijd in première ging, werd Xu ter dood veroordeeld voor de moord op Lin en de poging tot moord op twee andere collega's, die het overleefden maar blijvend letsel opliepen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

Crazy story of the week: The tragic incident surrounding the Netflix adaptation of the "Three Body Problem" series is not widely known among its fans. Lin Qi, a visionary and brilliant young billionaire, acquired the rights to the "Three Body Problem" with the ambition of…

Image
Image
24.0K
Reply