Psychologische thriller van 'The Sixth Sense'-regisseur vanaf vandaag te zien op Netflix

Films
zaterdag, 30 maart 2024 om 9:00
t9hc1efmowhubdtvgwetjbvafwb
M. Night Shyamalan is zo'n regisseur die bekend staat om zijn verrassende verhaallijnen en diepe kijk op menselijke emoties, vooral in films met een vleugje bovennatuurlijke krachten. Denk bijvoorbeeld aan The Sixth Sense of Signs. Een van zijn recente werken, Glass, is een mix van actie en psychologie met een twist en nu te zien op Netflix.
Het verhaal draait om drie bijzondere figuren: David Dunn (gespeeld door Bruce Willis), die een soort moderne held is met ongelooflijke krachten; Kevin Wendell Crumb (gespeeld door James McAvoy), die worstelt met verschillende persoonlijkheden; en Elijah Price (gespeeld door Samuel L. Jackson), beter bekend als "Mr. Glass," een slimme man met een broze gezondheid die achter de schermen alles regelt.
Het begint allemaal wanneer Dunn en zijn zoon op zoek gaan naar een enge seriemoordenaar. Ze komen uiteindelijk uit bij Crumb, wat leidt tot een intense confrontatie die hen allemaal achter tralies doet belanden, onder toezicht van Dr. Ellie Staple (gespeeld door Sarah Paulson). Zij probeert hen te overtuigen dat ze niet echt superkrachten hebben, maar dat het allemaal in hun hoofd zit.
Wat Glass zo boeiend maakt, is hoe het ons doet nadenken over wat het betekent om bijzonder te zijn. Het daagt de kijkers uit om te twijfelen aan wat echt is en wat niet, terwijl het ons meeneemt op een emotionele achtbaan door de levens van deze complexe personages.
Ondanks dat sommige mensen kritiek hadden op het tempo en de manier waarop het verhaal verteld wordt, is Glass nog steeds een film die je aan het denken zet. Het laat ons zien dat heldendom niet altijd zwart-wit is en dat de echte kracht misschien wel in onze gedachten ligt.
Als je houdt van films die je aan het nadenken zetten terwijl ze je op het puntje van je stoel houden, dan is Glass zeker een aanrader. De film is vanaf vandaag te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!