Klassieker met Oppenheimer-ster Cillian Murphy razend populair onder Netflix-kijkers

Films
vrijdag, 29 maart 2024 om 21:00
gjjo8spc06msnihyrwpzt6kyncv
Red Eye, een beklijvende thriller uit 2005 geregisseerd door de legendarische Scream-regisseur Wes Craven, heeft na bijna twee decennia zijn kracht nog steeds niet verloren. De film blijft een favoriet onder het publiek, met een stabiele positie in de top 10 van meest gestreamde films op Netflix van dit moment.
Het verhaal draait om Lisa Reisert, gespeeld door de getalenteerde Rachel McAdams, een toegewijde hotelmanager wiens leven plotseling een gruwelijke wending neemt tijdens een vliegreis naar huis. Naast haar in het vliegtuig zit de ogenschijnlijk charmante Jackson Rippner, vertolkt door de briljante Cillian Murphy. Echter, achter zijn verleidelijke façade schuilt een meedogenloze huurmoordenaar met een duister doel.
Rippner onthult aan Lisa dat hij is ingehuurd om de staatssecretaris voor binnenlandse veiligheid, Charles Keefe, en diens gezin te vermoorden. Met de Keefe-familie verblijvend in het hotel waar Lisa werkt, dwingt Rippner Lisa om hen naar een specifieke kamer te sturen, zodat zijn handlangers hen vanaf afstand kunnen elimineren. De druk op Lisa wordt verder opgevoerd wanneer Rippner dreigt haar onschuldige vader te laten vermoorden als ze niet meewerkt.
Met een score van 79% op Rotten Tomatoes werd de film goed ontvangen door zowel critici als publiek. Het financiële succes van de film, met een wereldwijde opbrengst van meer dan zeventig miljoen euro ten opzichte van een bescheiden productiebudget van negentien miljoen euro, onderstreept het succes van de film.
Red Eye biedt een zenuwslopend kat-en-muisspel tussen Lisa en Rippner, terwijl ze worstelt met haar geweten en probeert te navigeren door de levensbedreigende situatie waarin ze verzeild is geraakt. Dus, als je op zoek bent naar een film die je op het puntje van je stoel houdt en je hartslag verhoogt, dan is Red Eye een absolute aanrader.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!