Cillian Murphy kruipt opnieuw in de huid van Tommy Shelby in nieuwe 'Peaky Blinders'-film

TV en Series
vrijdag, 22 maart 2024 om 14:00
vwmtqjo3w5d9ouvshpjhv457kz7
Het is officieel: Cillian Murphy zal opnieuw de iconische rol van Tommy Shelby vertolken in de langverwachte nieuwe Peaky Blinders film. Steven Knight, de briljante geest achter de hitserie, heeft bevestigd dat de Ierse acteur opnieuw in de huid zal kruipen van bikkelharde bendeleider.
"Hij komt absoluut terug," verklaarde Knight aan Birmingham World. De productie van de film zal van start gaan in september, met opnames die plaatsvinden in het Engelse Digbeth.
Peaky Blinders, een razend populaire serie die draait om een criminele bende uit Birmingham kort na de Eerste Wereldoorlog, heeft wereldwijd een enorme fanbase vergaard gedurende zijn zes seizoenen tussen 2013 en 2022. Murphy's vertolking van Tommy Shelby was een essentieel element van het succes van de serie, en fans kunnen niet wachten om hem opnieuw in actie te zien.
De aankondiging van Murphy's terugkeer komt op een hoogtepunt in zijn carrière, nadat hij recentelijk schitterde in de met Oscars bekroonde film Oppenheimer. In de rol van de theoretische natuurkundige achter de atoombom, ontving Murphy lof van zowel critici als publiek, en hij werd beloond met de Academy Award voor Beste Acteur, evenals een Golden Globe, een BAFTA, en andere prestigieuze prijzen.
In een interview met Esquire in 2022 liet Knight doorschemeren dat hij al precies weet waar de film over zal gaan en welke verhalen het zal vertellen. "Wat er daarna gebeurt, wil ik laten afhangen van de film. Voor hetzelfde geld springt er iemand uit - ik denk dat ik weet wie dat zal zijn," merkte hij op.
Terwijl fans reikhalzend uitkijken naar de Peaky Blinders film, blijft Murphy zijn stempel drukken op de filmwereld met zijn nieuwste projecten. De Ierse dramafilm Small Things Like These, waarin hij te zien is, werd met lovende kritieken ontvangen na zijn première op het Berlin Film Festival in februari.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!