Nieuwe rampenserie over een catastrofale asteroïde-inslag binnenkort te zien op Netflix

TV en Series
vrijdag, 29 maart 2024 om 19:00
column 32
Vanaf 26 april komt Netflix met de gloednieuwe Zuid-Koreaanse rampenserie Goodbye Earth, geschreven door Jung Sung-joo en geregisseerd door Kim Jin-min. De serie is gebaseerd op de geprezen roman Shumatsu no Fool van de Koreaanse schrijver Kotaro Isaka, die voor het eerst werd gepubliceerd in 2006 en nu dus een Netflix-behandeling krijgt met maar liefst 12 afleveringen.
De serie volgt Jin Se-Kyung, vertolkt door Ahn Eun-Jin, een lerares op een middelbare school in Woongchun City. Wanneer ze hoort over het naderende einde van de wereld, neemt ze een moedige beslissing. Ze zegt haar baan op en begint vrijwilligerswerk te doen bij de afdeling voor kinderen en jongeren op het stadhuis. Ze zet zich in om kinderen in gevaar te redden, terwijl haar vriend Ha Yoon-Sang (gespeeld door Yoo Ah-In), een onderzoeker bij een biotechnologisch onderzoeksinstituut in de Verenigde Staten, terugvliegt naar Zuid-Korea om bij haar te zijn.
Woo Sung-Jae (Jeon Sung-Woo) is een assistent-priester in een katholieke kerk. Wanneer het nieuws over de naderende asteroïde uitbreekt, blijft hij achter om voor de parochianen te zorgen, nadat de hoofdpriester is gevlucht. Kang In-A (Kim Yoon-Hye) is een commandant van het leger. Zij doorkruist het verwoeste landschap van Woongchun City om voorraden te transporteren en om de veiligheid te handhaven, te midden van de complete chaos en verwoesting.
Na het eerdere teleurstellende Avgrunden en het gematigd ontvangen Leave the World Behind waagt Netflix zich met Goodbye Earth wederom aan een apocalyptisch avontuur. De serie gaat vanaf 26 april in première, helaas is het wel nog even wachten op de eerste trailer. Houd onze website dus goed in de gaten voor verdere updates over deze veelbelovende Zuid-Koreaanse serie Goodbye Earth.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!