Blizzard enthousiast over mogelijke Diablo-serie: "Zou zeker kunnen werken"

TV en Series
dinsdag, 23 april 2024 om 14:00
diablo
De trend van videogame-aanpassingen naar film en televisie groeit gestaag. Het recente succes van Fallout op Prime Video en het eerdere succes van The Last of Us op HBO Max benadrukken opnieuw de potentie van dergelijke projecten, wat meer bedrijven aanmoedigt om hun geliefde franchises naar het grote en kleine scherm te brengen.
Rod Fergusson, de creatieve kracht achter Diablo bij Blizzard Entertainment, omarmt het idee om een serie te maken gebaseerd op de populaire franchise. Na het succes van Fallout staat de ontwikkelaar open voor dit concept. Hij verklaarde onlangs in een interview: "Ja, ik denk zeker dat het zou kunnen werken."
Hoewel er momenteel geen concrete plannen zijn voor een Diablo-serie op korte termijn, blijft Fergusson hoopvol over de mogelijkheid. Hij uitte zijn bewondering voor recente shows zoals Cyberpunk: Edgerunners: "Edgerunners was een van de series die me echt aansprak en mijn interesse in de Cyberpunk-game opnieuw aanwakkerde. Er zijn de laatste tijd veel geweldige shows geweest."
Diablo speelt zich af in de duistere fantasiewereld van Sanctuary, met hoofdzakelijk mensen, engelen en verschillende klassen demonen en monsters als personages. De eerste drie spellen uit de serie vinden plaats in vergelijkbare geografische gebieden, met enkele gemeenschappelijke locaties, waaronder de stad Tristram en de regio rond Mount Arreat. Andere opmerkelijke settings zijn de High Heavens en de Burning Hells, twee aparte rijken met banden met Sanctuary.
De franchise richt zich voornamelijk op het voortdurende conflict tussen de mensen die in Sanctuary leven en de demonische hordes onder leiding van Diablo, de overkoepelende antagonist van de serie. De mensen worden af en toe bijgestaan door engelen, met name de Aartsengel Tyrael.
De populariteit en het succes van de videogameserie hebben geleid tot de publicatie van verschillende boeken die relevant zijn voor de Diablo-setting, die een breed scala aan tijdlijnen van het universum beslaan. Er zijn ook strips die verschillende verhalen binnen de wereld van Sanctuary verkennen, en nu lijkt een serie ook op tafel te liggen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!