Bandieten strijden voor vrijheid in de nieuwe Netflix-serie 'Brigands'

TV en Series
dinsdag, 23 april 2024 om 20:00
briganti 103 unit 00817rc
Gelegen in Zuid-Italië in het midden van de negentiende eeuw, is Brigands: The Quest for Gold (Briganti) een modern, episch en actievol verhaal over het fenomeen van het banditisme. Vrijelijk geïnspireerd door mensen, mannen en vrouwen, die werkelijk hebben bestaan en symbool zijn geworden voor de boerenrevolutie in het postunitaire Italië, vertelt de serie een gezamenlijk verhaal van de strijd voor de vrijheid van de onderdrukten.
Twee jaar na de eenwording van Italië: Een vrouw ontvlucht haar dorp en sluit zich aan bij een groep briganten. Ze wordt uiteindelijk een meedogenloze leider en samen met andere vrouwen verenigen ze zich tegen de staat om het goud van het Zuiden terug te winnen en hoop te geven aan de boeren. In dit gevecht, waarbij briganten zelfs hun menselijkheid moeten opofferen, vechten ze tegen de staat én tegen elkaar.
In dichte bossen en desolate landschappen leven ze als beesten, strijdend om te overleven. De omgeving verandert hen en brengt hun primitieve kant naar boven waarbij ze als een mix van Robin Hood en piraten, rijkdom en macht verwerven om zo de staat te kunnen vervangen. Gewelddadige criminaliteit is hun enige optie om te overleven.
Brigands: The Quest for Gold (Briganti) wordt onder andere geregisseerd door Steve Saint Leger, bekend van Vikings en de spin-off Vikings: Valhalla. De hoofdrollen worden vertolkt door Michela De Rossi in de rol van Filomena, Ivana Lotito als Ciccilla en Matilda Lutz als Michelina De Cesare; Marlon Joubert speelt Giuseppe Schiavone, terwijl Orlando Cinque Pietro Monaco vertolkt.
De nieuwe zes afleveringen tellende serie is vanaf vandaag te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer van Brigands: The Quest for Gold (Briganti).
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!