Matt Smith en Morfydd Clark schitteren in trailer van bovennatuurlijke horrorfilm 'Starve Acre'

Trailers
vrijdag, 07 juni 2024 om 18:00
1bviojjxqmqolzcfvnyf7nmfyz8
De nieuwe bovennatuurlijke horrorfilm, Starve Acre, geregisseerd door Daniel Kokotajlo, heeft zijn eerste officiële trailer onthuld. De film, gebaseerd op de gelijknamige roman van Andrew Michael Hurley, heeft grote namen in de hoofdrollen, waaronder House of the Dragon -ster Matt Smith en Morfydd Clark, bekend van haar rol in de Prime Video-serie The Rings of Power.
Starve Acre speelt zich af in de jaren '70 in een afgelegen deel van Yorkshire en volgt het verhaal van Richard en Juliette Willoughby, een schijnbaar gelukkig stel dat geconfronteerd wordt met een onvoorstelbare tragedie wanneer hun zoon Owen zich vreemd begint te gedragen en uiteindelijk sterft.
Het verlies van hun zoon drijft een wig tussen de twee, waardoor ze elk hun eigen manier zoeken om met het verlies om te gaan. Richard, een academische archeoloog, stort zich op het onderzoeken van een volksmythe over een oude eik op hun land, terwijl Juliette haar toevlucht zoekt bij de lokale gemeenschap en de occulte Beacons om contact te maken met haar overleden zoon.
De trailer biedt een griezelige glimp van de duistere krachten die op het punt staan om hun leven over te nemen. Van bezetenheid tot bloederige taferelen en een onheilspellende soundtrack, Starve Acre laat geen moment van rust toe. De dreiging van een kwade, bovennatuurlijke aanwezigheid die diep geworteld is in het platteland, creëert een constante sfeer van nervositeit en angst.
Bij de première op het BFI London Film Festival in 2023 werd Starve Acre goed ontvangen, met een perfecte score op Rotten Tomatoes, gebaseerd op zeven recensies. Critici prezen de film om zijn verontrustende sfeer en de sterke acteerprestaties van Smith en Clark. Peter Bradshaw van
Starve Acre staat gepland voor een theatrale en VOD-release in de Verenigde Staten op 26 juli 2024, terwijl de BFI de distributie in het Verenigd Koninkrijk verzorgt met een release op 6 september 2024. Een Nederlandse release is op dit moment nog niet aangekondigd, maar de film heeft volop aandacht gegenereerd onder horrorfans, dus ook een Nederlandse bioscooprelease lijkt niet onwaarschijnlijk
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!