Cailee Spaeny schittert in de eerste bloedstollend spannende trailer van 'Alien: Romulus'

Trailers
dinsdag, 04 juni 2024 om 18:06
9kctdlvlmup3iqkhn3jueocqgsk
Het Alien-universum staat op het punt om een nieuwe en opwindende uitbreiding te verwelkomen met de komst van Alien: Romulus, geregisseerd door Fede Alvarez, bekend van Evil Dead. 20th Century Studios heeft zojuist de langverwachte trailer onthuld.
De film vindt plaats in hetzelfde universum als de Alien-films van Ridley Scott, maar heeft als doel een eigen koers te varen. Het verhaal volgt een groep astronauten die gevangen zitten met een monster terwijl ze proberen een verlaten ruimtestation te plunderen. Hiermee creëert het als het ware een sciencefictionversie van de klassieke slasher-film, waarbij een groep tieners vastzit in een huis met een moordenaar.
Alien: Romulus wordt geproduceerd door Ridley Scott, die voor het laatst terugkeerde naar de wereld van Alien met Alien: Covenant in 2017. Hoewel Alien: Covenant financieel niet teleurstelde, kon het niet opboksen tegen andere kaskrakers dat jaar. Het script van Alien: Romulus is mede geschreven door Rodo Sayagues en heeft een indrukwekkende cast met onder andere Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn en Aileen Wu.
De film speelt zich af tussen de eerste twee films van de franchise, en Alvarez heeft verklaard dat hij zowel Alien als Aliens als inspiratiebronnen heeft gebruikt. Als grote fan van beide films wilde de regisseur het beste van beide werelden combineren in deze nieuwste toevoeging aan de franchise.
Alien: Romulus draait vanaf 14 augustus in de Nederlandse bioscoopzalen. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!