LEGO lanceert epische Dungeons & Dragons-set in samenwerking met Wizards of the Coast

Overig
woensdag, 20 maart 2024 om 21:00
column 3
In een opwindende samenwerking met Wizards of the Coast, introduceert LEGO een opmerkelijke hommage aan een halve eeuw Dungeons & Dragons met de onthulling van de LEGO Ideas Dungeons & Dragons: Red Dragon's Tale set. Deze baanbrekende release markeert de eerste stap van LEGO in het fantastische rijk van Dungeons & Dragons, waarbij het de voortdurende erfenis van het spel viert sinds de oprichting in 1974.
De reis naar de creatie van dit meesterwerk begon met een uitdaging op het LEGO Ideas-platform, waar meer dan 600 fantasierijke ontwerpen werden ingediend door enthousiastelingen die de magie van Dungeons & Dragons in LEGO-vorm wilden vereeuwigen. De uiteindelijke winnaar, Lucas Bolt uit Amsterdam, bracht zijn visie tot leven met het LEGO Designteam.
De Red Dragon's Tale set pronkt met een verbluffende 3.745 stukken, intrigerend gevormd om cruciale elementen van het Dungeons & Dragons-universum te recreëren. In het hart ervan ligt een herberg, waarvan het afneembare dak exploratie van het bovenste niveau uitnodigt, terwijl een dreigende kerker en een torenachtige structuur diepte toevoegen aan het avontuur.
Bovendien staan zes gedetailleerde LEGO-minifiguren, waaronder een Orc Rogue, Gnome Fighter, Elf Wizard en Dwarf Cleric, klaar om epische queesten aan te gaan naast geduchte met stenen gebouwde monsters zoals de beholder, owlbear en displacer beast. Niet te vergeten is het pronkstuk, de kolossale Cinderhowl rode draak, die majestueus om de toren heen kronkelt, wachtend op de dapperste helden.
Gepland voor release op 1 april voor LEGO Insiders en 4 april voor alle enthousiastelingen, nodigt de LEGO Ideas Dungeons & Dragons: Red Dragon's Tale set avonturiers van 18 jaar en ouder uit om deel te nemen aan een epische reis voor de prijs van €359.99. Als extra bonus ontvangen kopers tussen 1 en 7 april een gratis LEGO Dungeons & Dragons Mimic Dice Box.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!
dend