'The Neverending Story' wordt omgetoverd tot een nieuwe bioscoopfilm

Films
woensdag, 20 maart 2024 om 19:00
ih6zerxtvsjcsdn4pczmg0xmwvb
The Neverending Story van de Duitse auteur Michael Ende krijgt een nieuwe bioscoopfilm, zo meldt Variety. De geliefde roman, eerder al tot een cultfilm uit 1984 verfilmd, zal opnieuw worden verteld door een samenwerking tussen Michael Ende Productions en See-Saw Films. Dit partnerschap streeft ernaar om het magische universum van Fantastica terug te brengen naar bioscoopzalen.
Na jaren van interesse vanuit verschillende hoeken van de entertainmentindustrie, heeft See-Saw Films zich aangesloten bij Michael Ende Productions om de geliefde The Neverending Story te ontwikkelen en te produceren. Deze nieuwe samenwerking zal het verhaal op een frisse en eigentijdse manier tot leven brengen voor hedendaagse kijkers.
Het boek, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1979, groeide al snel uit tot een bestseller in Duitsland en werd vertaald in 45 talen, met miljoenen verkochte exemplaren wereldwijd. Het vertelt het verhaal van Bastian Balthasar Bux, een jongen vol verbeelding die in het bezit komt van het mysterieuze boek The Neverending Story. Terwijl hij zich verliest in de avonturen van de heldhaftige Atréju en zijn strijd tegen Het Niets, ontdekt Bastian dat hij een actieve rol speelt in het lot van Fantastica.
Het partnerschap tussen See-Saw Films en Michael Ende Productions biedt een unieke kans om het tijdloze verhaal van The Neverending Story te herontdekken en te delen met nieuwe generaties kijkers. Als een van de meest langverwachte fantasyprojecten van deze tijd, vertegenwoordigt de heropleving een spannende stap vooruit voor zowel fans van het originele boek als voor liefhebbers van de film uit 1984.
De volgende taak voor de nieuw gevormde samenwerking tussen See-Saw en Michael Ende Productions zal zijn om het juiste creatieve team te vinden om de roman tot leven te brengen voordat er wordt gekeken naar distributiepartners. Het is dus nog allesbehalve duidelijk wanneer de film te zien zal zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!