Populaire Ubisoft game krijgt verfilming met 'Talk To Me'-actrice Sophie Wilde

Games
zaterdag, 09 maart 2024 om 11:00
ss ad985b3cf8444e2fe1867b388bf5658a5a2bc3bc
Gameverfilmingen zijn hot! De ene na de andere toptitel wordt omgetoverd tot een verhaal voor het grote of kleine scherm. Na Fallout, The Last of Us, The Super Mario Bros. Movie en de aankomende Minecraft-film is er de genoeg om gamers naar de bioscoopzalen te trekken, en daar komt nu opnieuw een toptitel bij: Watch Dogs.
De populaire Ubisoft-game wordt omgetoverd tot een bioscoopfilm met Sophie Wilde, de ster van Talk To Me, in de hoofdrol. De regisseur van de film is niemand minder dan de geprezen Franse regisseur Mathieu Turi. Het originele scenario is geschreven door Christie LeBlanc, bekend van het schrijven van de Netflix-original sci-fi thriller Oxygen. Hoewel de plotdetails nog onder de pet worden gehouden, kunnen we verwachten dat de film zich afspeelt in fictieve versies van echte steden.
De hoofdpersonages, hackers met uiteenlopende doelen, raken verwikkeld in de criminele onderwerelden van hun respectievelijke steden, waar corrupte bedrijven, misdaadbazen en rivaliserende hackers de boventoon voeren. Het verhaal draait vaak om het gebruik van ctOS (Central Operating System), een fictief computersysteem dat elk elektronisch apparaat in een stad met elkaar verbindt tot één systeem en persoonlijke informatie van burgers opslaat.
De speler heeft ook toegang tot ctOS, wat hen helpt bij gevechten, sluipen en het oplossen van puzzels door verschillende apparaten te bedienen. De officiële beschrijving van het spel luidt: "Watch Dogs is een actie-avonturenspel dat wordt gespeeld vanuit een derde persoonsperspectief. De speler bestuurt de hacker Aiden Pearce, die zijn smartphone gebruikt om treinen en verkeerslichten te bedienen, in te breken in beveiligingssystemen, mobiele telefoons te storen, toegang te krijgen tot privé-informatie van voorbijgangers en hun bankrekeningen leeg te halen."
Regisseur Mathieu Turi heeft al eerder zijn vakmanschap bewezen met zijn debuutfilm Hostile, die 19 prijzen won uit meer dan 50 nominaties op het festivalcircuit. Zijn historische Franse horrorfilm Gueules Noires (The Deep Dark) werd bekroond als Beste Film op het Screamfest in Los Angeles, na zijn internationale première op het Fantastic Fest in september 2023. Op dit moment werkt Turi aan het schrijven en regisseren van een televisieserie gebaseerd op de veelgeprezen narratieve game A Plague Tale: Innocence.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!