Nintendo bevestigt: Switch 2 wordt dit boekjaar nog aangekondigd

Games
woensdag, 08 mei 2024 om 14:00
nintendo2
Nintendo kondigt officieel aan dat de langverwachte opvolger van de populaire Switch-console dit boekjaar zal worden onthuld. Het nieuws kwam naar buiten tijdens een aandeelhoudersvergadering waarin Nintendo's CEO, Shuntaro Furukawa, details deelde over de toekomst van het bedrijf.
Het Japanse gamebedrijf heeft bevestigd dat de nieuwe console, vaak aangeduid als de Switch 2, onthuld zal worden vóór 31 maart 2025. Dit markeert een significante stap voor Nintendo, aangezien het bijna tien jaar geleden is dat de oorspronkelijke Switch werd aangekondigd in maart 2015.
Hoewel veel fans hoopten op meer concrete informatie tijdens de aankomende Nintendo Direct in juni, heeft Furukawa aangegeven dat deze presentatie gericht zal zijn op de software-lineup voor de huidige Nintendo Switch gedurende de tweede helft van 2024. De aankondiging van de Switch 2 komt op een moment waarop Nintendo geconfronteerd wordt met enige dalingen in zowel de verkoop van consoles als games.
In het vorige boekjaar daalde het aantal geleverde consoles met bijna 13 procent ten opzichte van het jaar ervoor, terwijl ook het aantal verkochte games met 6,7 procent afnam. Desondanks rapporteerde Nintendo een stijging van 4,4 procent in de totale omzet en een nettowinststijging van 13,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.
Ondanks de aanhoudende verkoop van de huidige Switch, is het duidelijk dat Nintendo anticipeert op een verandering in de marktvraag met de aankondiging van de opvolger. Het bedrijf voorspelt een verdere daling in de verkoop van consoles voor het huidige boekjaar, deels toe te schrijven aan het feit dat de Switch al meer dan zeven jaar op de markt is.
Terwijl gamers uitkijken naar de onthulling van de Switch 2, blijft het voorlopig een kwestie van geduldig wachten tot Nintendo meer details bekendmaakt. Houdt onze website in de gaten voor verdere updates rondom de nieuwe Switch-console.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!