Betoverende fantasyfilm van Steven Spielberg vanaf vandaag te zien op Netflix

Films
woensdag, 08 mei 2024 om 18:00
lz28zpy9iwccxmgdx19agh0hyhi
Vanaf vandaag kunnen Netflix-kijkers zich opnieuw laten onderdompelen in de magische wereld van The BFG. Deze film, uitgebracht in 2016, betovert met zijn unieke verhaal en indrukwekkende visuele effecten, onder leiding van niemand minder dan regisseur Steven Spielberg. De film was eerder te zien op de streamingdienst maar is nu gelukkig weer toegevoegd aan het aanbod.
Het verhaal volgt Sophie, een tienjarig weesmeisje dat in een Londens weeshuis woont. Haar leven neemt een onverwachte wending wanneer ze 's nachts wordt ontvoerd door een vriendelijke reus genaamd de Big Friendly Giant (BFG). De BFG neemt Sophie mee naar Reuzenland, waar ze een bijzondere vriendschap ontwikkelen terwijl ze proberen de mensetende reuzen te stoppen die de mensenwereld binnenvallen.
Mark Rylance schittert als de BFG, met zijn vertolking van de vriendelijke en zachtaardige reus die onweerstaanbaar is. Ruby Barnhill brengt Sophie tot leven met haar innemende optreden, waardoor het publiek direct met haar meeleeft. Penelope Wilton voegt een koninklijke touch toe als Koningin Elizabeth II, terwijl Jemaine Clement een angstaanjagende aanwezigheid heeft als de kwaadaardige Fleshlumpeater, de leider van de mensetende reuzen.
De productie van The BFG kende een lange ontwikkelingsgeschiedenis, waarbij Kathleen Kennedy en Frank Marshall al in de jaren '90 begonnen met het plannen van een live-action adaptatie. Na vele jaren van ontwikkeling verwierf DreamWorks de rechten van het boek in 2011, met Spielberg aan boord als regisseur. De opnames begonnen in 2015 en de film werd in 2016 uitgebracht, ter ere van het honderdjarig jubileum van Roald Dahl.
Hoewel de film over het algemeen positieve recensies ontving van critici, was het commercieel gezien geen groot succes, met een opbrengst van $195 miljoen tegen een budget van $140 miljoen. Met de re-release op Netflix krijgt de film in ieder geval weer wat extra aandacht. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!