Marvel waagt zich aan een Overwatch-achtige game met 'Marvel Rivals'

Games
donderdag, 28 maart 2024 om 18:00
marvelrivals
Binnenkort zal Marvel een nieuwe free-to-play game lanceren, genaamd Marvel Rivals, die een vergelijkbaar concept hanteert als de populaire game Overwatch. De nieuwe game biedt spelers de mogelijkheid om in de huid te kruipen van 18 iconische superhelden en superschurken uit het Marvel-universum, met meer personages die later worden toegevoegd via updates.
Bij de lancering kunnen spelers kiezen uit een diverse cast van personages, waaronder Black Panther, Doctor Strange, Groot, Hulk, Iron Man, Loki, Luna Snow, Magik, Magneto, Mantis, Namor, Peni Parker, Rocket Raccoon en vele anderen.
Volgens de in China gevestigde ontwikkelaar van Marvel Rivals, NetEase Games, zal deze op teams gebaseerde superhelden-shooter spelers in staat stellen "een steeds evoluerend all-star team van superhelden en superschurken samen te stellen terwijl ze strijden met unieke superkrachten op een dynamische reeks verwoestbare maps uit het Marvel Multiversum".
Marvel Rivals bevat een verhaallijn die is bedacht door het schrijversteam van NetEase, waarin de meedogenloze confrontatie tussen de dictatoriale Doctor Doom en zijn toekomstige tegenhanger uit het jaar 2099 ontelbare universums heeft gedwongen om te botsen in de Tijdstroomverstrengeling, waarbij nieuwe werelden en crises zijn ontstaan die nog onbekend zijn. Nu moeten superhelden en superschurken uit het multiversum samenwerken en tegen elkaar strijden, terwijl verschillende groepen proberen beide Dooms te verslaan voordat een van hen de dominantie over deze realiteiten bereikt.
Marvel en NetEase beloven een overvloed aan updates na de lancering, waaronder seizoensgebonden drops met nieuwe personages, maps en andere content. Slecht nieuws voor de PlayStation- en Xbox-gebruikers, de game zal waarschijnlijk (voorlopig) alleen te spelen zijn op PC. Ook moeten we nog wel even geduld hebben, de game verschijnt pas volgend jaar maar zou volgens berichten in mei al getest kunnen worden. Bekijk hieronder de eerste beelden!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!