Grand Theft Auto VI krijgt officiële release in herfst 2025

Games
vrijdag, 17 mei 2024 om 8:00
column 32
De langverwachte release van Grand Theft Auto VI is eindelijk officieel aangekondigd voor de herfst van 2025 door Rockstar Games. Dit nieuws werd donderdag bekendgemaakt toen moederbedrijf Take-Two Interactive zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige fiscale jaar 2024 presenteerde.
Strauss Zelnick, CEO van Take-Two Interactive, bevestigde in een interview met Variety dat de releasedatum voor GTA VI in de herfst van 2025 blijft staan. Hij gaf aan dat verdere details zullen volgen via Rockstar Games zelf, in lijn met hun marketingstrategieën. Deze aankondiging komt als een opluchting voor fans die al meer dan een decennium wachten sinds de release van GTA V.
De eerste trailer van GTA VI werd in december vrijgegeven en brak onmiddellijk kijkcijferrecords op YouTube, wat de immense vraag naar de nieuwe titel nog maar eens onderstreept. De game speelt zich af in het fictieve Leonida, een moderne versie van Florida, waar spelers in de huid kruipen van Lucia en een nog naamloze man, waarvan wordt gespeculeerd dat hij Jason heet.
Hoewel er geruchten de ronde deden over mogelijke vertragingen tot 2026, bevestigde Zelnick in een interview met IGN dat Take-Two vastberaden is om de game in de herfst van 2025 te lanceren. Intern zijn er wat spanningen geweest binnen Rockstar Games, vooral met betrekking tot het terug-naar-kantoorbeleid, maar deze lijken geen invloed te hebben op de geplande releasedatum.
Naast de langverwachte release van GTA VI, is Take-Two ook bezig met de overname van Gearbox, de ontwikkelaar van populaire titels zoals Borderlands en Tiny Tina’s Wonderland. Deze overname zal naar verwachting binnenkort worden afgerond, wat een strategische uitbreiding betekent voor Take-Two’s portfolio.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!