Bioscoopfilm gebaseerd op populaire videogame 'The Sims' aangekondigd

Games
donderdag, 21 maart 2024 om 9:30
bobsmagnet image
Er wordt gewerkt aan een live action filmadaptatie van de populaire videogame The Sims. Gerenommeerd regisseur Kate Herron, bekend van haar werk aan de populaire Marvel-serie Loki, leidt het project, samen met co-schrijver Briony Redman, zo meldt THR.com.
Het productieteam wordt aangevoerd door LuckyChap, het productiebedrijf van Margot Robbie die ook verantwoordelijk was voor de kaskraker Barbie. Naast Herron en Redman zijn ook de ervaren producers Roy Lee en Miri Yoon van Vertigo Entertainment betrokken bij dit project, samen met Electronic Arts, de uitgever van het spel.
The Sims is een levenssimulatiespel waarbij spelers avatars besturen die dagelijkse taken uitvoeren en relaties opbouwen in een uitgebreide virtuele wereld. De franchise heeft wereldwijd bijna 200 miljoen exemplaren verkocht en is een van de bestverkopende videospelreeksen aller tijden.
De spellen in de Sims-reeks zijn grotendeels sandboxspellen, in die zin dat ze geen vastomlijnde doelen hebben. De speler creëert virtuele mensen genaamd "Sims", plaatst ze in huizen en helpt hun stemmingen te sturen en hun verlangens te bevredigen. Spelers kunnen hun Sims in voorafgebouwde huizen plaatsen of ze zelf bouwen. Elk opeenvolgend uitbreidingspakket en spel in de serie breidde uit wat de speler met hun Sims kon doen.
Het blijft de grote vraag hoe de makers een solide verhaallijn voor het spel zullen creëren. Een behandeling vergelijkbaar met Barbie, met een knipoog naar The Truman Show, lijkt het meest voor de hand te liggen.
Met LuckyChap's bewezen staat van dienst in het produceren van succesvolle films en de betrokkenheid van ervaren professionals, wordt de filmadaptatie van The Sims eentje om naar uit te kijken waarbij de filmadaptatie belooft het open-ended gameplay en de diverse verhaallijnen van het spel te behouden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!