Warner Bros werkt aan nieuwe Happy Feet-film over stokstaartjes

Films
woensdag, 17 april 2024 om 7:00
9duar7p4sgqt2ish2lmsznx3uni
Warner Bros Pictures Animation gaat de Animal Planet-serie Meerkat Manor omzetten in een geanimeerde speelfilm die doet denken aan de kaskraker Happy Feet van George Miller, zo meldt het Amerikaanse vakblad Deadline.
Animal Planet zond Meerkat Manor voor het eerst uit in 2005, waarbij de serie de best beoordeelde show van het netwerk werd gedurende zijn vier seizoenen. De met een Emmy genomineerde serie bereikte alleen al op het Animal Planet-platform 204 miljoen huishoudens in meer dan 160 landen. De docuserie volgde de Whiskers, een familie stokstaartjes, terwijl ze probeerden te overleven in de Kalahariwoestijn in Zuid-Afrika.
Net als bij Happy Feet zal Warner Bros Pictures Animation fotorealistische animatie gebruiken om de Whiskers vast te leggen voor hun debuut op het witte doek. De Meerkat Manor-film wordt geproduceerd door Seth Green en Tracy Falco van The Green Room. De uitvoerende producenten van de film zijn de originele serie-maker Caroline Hawkins en Clare Birks van Oxford Scientific Films. OSF is eigendom van ITV Studios.
"Terwijl we onze lijst met geanimeerde speelfilms blijven uitbreiden, zijn we verheugd om de geliefde Meerkat Manor van WBD's Animal Planet naar het grote scherm te brengen," zei Bill Damaschke, president van Warner Bros Pictures Animation in gesprek met Deadline.
De producenten Green en Falco zeiden: "Stokstaartjes zijn bijrolpersonages geweest in geanimeerde speelfilms en het is tijd dat ze de sterrenbehandeling krijgen die ze verdienen. We geloven dat het hartverwarmende en vermakelijke verhaal van Meerkat Manor, compleet met alle drama, emotie en humor van de menselijke ervaring, in de smaak zal vallen bij publiek van alle leeftijden.”
Zodra er meer nieuws is rondom het veelbelovende filmproject zullen we dat uiteraard melden, houdt onze website dus goed in de gaten waarbij we uitzien naar verdere details zoals een eerste trailer, een releasedatum, enzovoort.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!