Vervolg op bioscoopkraker 'Five Nights at Freddy's' heeft een releasedatum te pakken

Films
vrijdag, 17 mei 2024 om 13:00
sahnlunbq6yrvz8carxlloumeh5
Universal en Blumhouse hebben aangekondigd dat Five Nights at Freddy’s 2 op 5 december 2025 in première gaat, net na Thanksgiving. De eerste film, gebaseerd op het populaire, gelijknamige videospel van Scott Cawthon, was een enorm succes. Met een wereldwijde opbrengst van $297 miljoen werd het de meest winstgevende film van Blumhouse ooit. De film volgde een nachtelijke beveiliger, gespeeld door Josh Hutcherson, die in een verlaten pizzeria werkte waar moordlustige animatronics tot leven kwamen.
Met het overweldigende succes van de eerste film was een vervolg vrijwel onvermijdelijk. De officiële beschrijving van de tweede film luidt: "Anyone can survive five nights. This time, there will be no second chances," wat suggereert dat de spanning en het gevaar in de sequel nog groter zullen zijn. De terugkeer van Freddy Fazbear en zijn griezelige bende wordt door fans van de franchise dan ook met veel enthousiasme verwacht.
Five Nights at Freddy’s 2 is slechts een van de vele horrorfilms die Blumhouse volgend jaar op de planning heeft staan. Zo verschijnt The Woman in the Yard op 28 maart 2025, en Drop op 11 april 2025. Bovendien worden er vervolgen uitgebracht op andere succesvolle horrorfilms van Blumhouse: M3GAN 2.0 is verplaatst naar 27 juni 2025, en The Black Phone 2 zal rond Halloween op 17 oktober 2025 in première gaan. Deze strategische planning laat zien dat Blumhouse inzet op een sterke aanwezigheid in 2025.
De keuze om Five Nights at Freddy’s 2 vlak na Thanksgiving uit te brengen, lijkt een slimme zet van Universal en Blumhouse. Hoewel deze periode traditioneel gezien rustig is voor de box office, hebben recente successen in dezelfde tijdsperiode, zoals Godzilla Minus One en Beyoncé: Renaissance, aangetoond dat er enorm veel potentie ligt.
De fans van Five Nights at Freddy’s, die voornamelijk uit Gen Z bestaan, zullen waarschijnlijk massaal naar de bioscopen trekken, wat kan resulteren in wederom een aanzienlijke financiële klapper voor Universal en Blumhouse.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!