Vakantie in Thailand loopt volledig uit de hand in de nieuwe Nederlandse thriller 'Full Moon'

Films
donderdag, 18 april 2024 om 7:00
night party at the beach koh chang thailand
Onlangs zijn de filmopnames voltooid voor de Nederlandse actiethriller Full Moon. De film volgt vier vrienden van in de dertig die nog één keer losgaan tijdens een Thaise vakantie vol seks en drugs. Als na een wilde ‘Full Moon Party’ het lichaam van een jonge vrouw aanspoelt, zijn de vier beste vrienden de hoofdverdachten. Wat een onbezorgde feestvakantie had moeten zijn, verandert al snel in een gruwelijke nachtmerrie.
De cast bestaat onder andere uit Yannick Jozefzoon (Femi, Santos), Kay Greidanus (Net als in de film, Commandos), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (De stamhouder, Billy the Kid) en Joep Paddenburg (Tegendraads, Jippie No More!). Het scenario is geschreven door Brian De Vore, bekend van SpangaS en de aankomende Netflix-serie Costa!! de serie. De regie van Full Moon is in handen van David Cocheret, eveneens bekend van SpangaS.
Niet alleen de film wordt een spannende actiethriller. Voor de cast en crew was het filmen in Thailand ook een groot avontuur; van het draaien tussen de giftige spinnen en wurgslangen in de jungle, tot het zwemmen in een zee omringd door kwallen. En dat allemaal in een uitdagend klimaat waar de gevoelstemperatuur vaak rond de 40 graden lag.
Het productieproces van Full Moon bracht ook een boeiende culturele uitwisseling met zich mee, waarbij een grotendeels Thaise crew samenwerkte met Nederlandse filmmakers. Cocheret merkte op: "Hoe verschillend de Nederlandse en Thaise cultuur ook zijn - op de eerste draaidag werd de set gezegend door een monnik, een must voor de Thaise crew om te kunnen werken - spraken we qua film dezelfde taal."
Full Moon wordt geproduceerd door NL Film en is mede mogelijk gemaakt door de Netherlands Film Production Incentive, Searchers en Prime Video. De film bevindt zich momenteel in de postproductiefase en staat gepland voor een grootschalige release in de Nederlandse bioscopen in 2025.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!