Steengoede A24-film met 91% Rotten Tomatoes-score binnenkort eindelijk te streamen

Films
woensdag, 26 juni 2024 om 20:00
4gjbl4kviomvjrydtfih0de9aae
Vanaf 14 juli kunnen we op Prime Video genieten van de steengoede Nicolas Cage-film Dream Scenario. Deze Amerikaans-Noorse samenwerking is een donker komische fantasyfilm, geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli. In de film speelt Cage de rol van Paul Matthews, een zachtaardige hoogleraar in de evolutionaire biologie die plotseling in de dromen van anderen begint te verschijnen.
De film opent met Sophie, een tienermeisje, die droomt over een man die bladeren bij een zwembad aan het harken is. Deze man blijkt haar vader, Paul Matthews, te zijn. Pauls rustige leven wordt verstoord wanneer zijn voormalige collega een artikel publiceert over een onderwerp dat hij ooit met haar had besproken. Tot zijn verbazing verschijnt Paul in de dromen van anderen, inclusief zijn ex-vriendin en journaliste Claire, die hierover een artikel schrijft. Wat begint als een fascinerende ervaring, verandert snel in een nachtmerrie. Pauls droomverschijningen worden steeds passiever en vreemder, wat leidt tot ongewenste media-aandacht en persoonlijke uitdagingen.
De film beleefde zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival in september 2023, waar hij lovende kritieken ontving. Op Rotten Tomatoes behaalde de film een indrukwekkende score van 91%, en critici prezen vooral de prestaties van Nicolas Cage. De film werd ook genomineerd voor meerdere prestigieuze prijzen, waaronder een Golden Globe voor Beste Acteur in een Musical of Komedie voor Cage.
Met een sterke regie van Kristoffer Borgli en een briljante hoofdrol van Nicolas Cage, is Dream Scenario een niet te missen film die zowel vermakelijk als tot nadenken stemmend is. Vanaf 14 juli beschikbaar op Prime Video, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!