Regisseur Wes Ball deelt exclusieve beelden van gecancelde film 'The Mouse Guard'

Films
maandag, 08 juli 2024 om 15:30
1
Regisseur Wes Ball, bekend van The Maze Runner en het recent verschenen Kingdom of the Planet of the Apes, heeft opnieuw zijn teleurstelling uitgesproken over de annulering van zijn ambitieuze filmproject The Mouse Guard.
Ball reageerde op een oude tweet van een fan die zijn spijt betuigde over het niet tot stand komen van de film. De tweet, daterend uit 2022, beschreef het gemis van de film en de verwachtingen die eraan verbonden waren. Ball antwoordde simpelweg: "Me Too", vergezeld van exclusieve behind-the-scenes beelden.
The Mouse Guard was bedoeld als een grootschalige adaptatie van de gelijknamige iconische comicserie van David Petersen. De serie, die begon in 2006, speelt zich af in een middeleeuwse wereld bewoond door antropomorfe muizen die vechten voor hun overleving tegen talloze bedreigingen. Ball's versie van deze fantasiewereld zou gebruik maken van geavanceerde motion capture technologie, vergelijkbaar met die in de Planet of the Apes films.
Ball tekende voor het project in oktober 2018 en begon met de voorbereidingen. Het filmteam bestond uit een indrukwekkende cast, waaronder Idris Elba, Andy Serkis en Thomas Brodie-Sangster. Serkis, bekend om zijn baanbrekende werk in motion capture, zou een belangrijke rol spelen.
In maart 2019, slechts twee weken voor de start van de opnames, besloot Disney, na de overname van 20th Century Fox, om de stekker uit het project te trekken. De reden hiervoor was volgens geruchten de hoge kosten en de onzekerheid over het succes van een dergelijke grote productie. Er werd al meer dan $20 miljoen uitgegeven aan voorbereidingen, en de totale geschatte kosten zouden oplopen tot $170 miljoen. Ondanks pogingen van Ball om een nieuwe thuis voor de film te vinden, bleef het project achter slot en grendel.
In een eerder interview met Deadline reflecteerde Ball op deze pijnlijke ervaring. Hij onthulde dat hij had geprobeerd de film nieuw leven in te blazen door het uitbrengen van een 10 minuten durende reel met testbeelden. Hoewel deze beelden geen spoilers bevatten, toonden ze de omvang en ambitie van het project. Ball benadrukte de moeilijkheid om het project bij andere studio's onder te brengen, vooral gezien de omvang en technische specificaties die al in gang waren gezet.
Ondanks de tegenslagen heeft Ball zich niet laten ontmoedigen. Hij richtte zich al snel op andere projecten, waaronder Kingdom of the Planet of the Apes en een live-action adaptatie van de populaire videogame The Legend of Zelda. De recente positieve ontvangst van Kingdom of the Planet of the Apes biedt Ball wellicht nieuwe kansen om zijn droomproject The Mouse Guard weer op de kaart te zetten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!