'Cobra Kai' seizoen zes op Netflix: Alles over het epische slotstuk van de Netflix-hitserie

TV en Series
maandag, 08 juli 2024 om 13:30
cob unit 00437r
Het zesde en laatste seizoen van de populaire Netflix-serie Cobra Kai gaat in drie delen van start, waarbij het eerste deel op 18 juli 2024 in première gaat. De serie richt zich op de iconische personages Daniel LaRusso en Johnny Lawrence, meer dan dertig jaar na de gebeurtenissen uit de originele cult-films.
Het eerste deel van seizoen 6 bestaat uit vijf afleveringen en wordt gevolgd door het tweede deel, dat op 28 november 2024 verschijnt. Het slotstuk, getiteld The Finale Event, staat gepland voor 2025.
In seizoen 6 zien we hoe onze hoofdrolspelers en hun leerlingen omgaan met de eliminatie van Cobra Kai uit de Valley. Ze moeten beslissen of en hoe ze willen deelnemen aan de Sekai Taikai, de wereldkampioenschappen karate.
Cobra Kai is geschreven en geproduceerd door Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg via hun productiebedrijf Counterbalance Entertainment. Will Smith, James Lassiter en Caleeb Pinkett van Westbrook Entertainment, samen met Susan Ekins van Sony Pictures Television, zijn ook uitvoerend producenten. De sterren van de serie, Ralph Macchio en William Zabka, dienen tevens als uitvoerend producenten.
De cast blijft indrukwekkend, met terugkerende gezichten zoals Martin Kove, Xolo Maridueña, Jacob Bertrand, Mary Mouser, Tanner Buchanan, Peyton List, Gianni DeCenzo, Courtney Henggeler en Vanessa Rubio. Nieuwe toevoegingen zoals C.S. Lee, die de rol van Master Kim Sun-Yung speelt, voegen extra diepte en nostalgie toe, gezien zijn karakter roots heeft in de eerste Karate Kid-film.
De productie van seizoen 6 kende enkele obstakels, zoals de Writers Guild of America-staking in 2023, waardoor de opnames werden uitgesteld. Na hervatting begon het filmen in februari 2024 in Atlanta, Georgia, en werd afgerond op 10 juni 2024.
Het zesde seizoen van Cobra Kai  belooft een epische en emotionele afsluiting van een verhaal dat generaties heeft geboeid. Het laatste seizoen gaat vanaf 18 juli van start, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!