Psychologische wraakthriller met 'The Originals'-ster Daniel Gillies nu te streamen: "Holy shit!"

Films
donderdag, 06 juni 2024 om 13:00
bcqbls4hf0fowk7e1ng9idzmjnd
Coming Home In The Dark is een psychologische wraakthriller uit Nieuw-Zeeland. Het is er ook eentje die gelijk met een kei en keiharde opening binnenkomt. Een familie (vader, moeder en twee zoons) zijn op een road trip. Terwijl ze ergens in een afgelegen gebied aan de wandel zijn, komen ze in aanraking met twee zwervers. Het wordt al snel duidelijk dat deze twee heren weinig goeds van plan zijn.
De situatie wordt grimmig en de spanning wordt voelbaar opgedreven. Dan ineens gebeurt er iets wat wellicht het best omschreven kan worden als: "Holy shit!! & What the actual flying f*ck??". Iets wat keihard binnenkomt en wel even je bek doet openvallen.
Veel meer vertellen zou zonde zijn en zou misschien verder ook, onnodig, te veel van de film weggeven. Wat je verder wel krijgt is een film die zich vervolgens meer ontwikkelt als een psychologische slowburn thriller en die zich qua verhaal langzaamaan steeds verder ontvouwt. Daniel Gillies, bekend van zijn rollen in onder andere de The Originals, als één van de zwervers (Mandrake), is misschien wel het meest noemenswaardige en zet hier een erg sterke rol neer.
Regisseur James Ashcroft toont in zijn filmdebuut aan, dat die wel lef heeft om iets gedurfd neer te zetten. Dat maakt hem ook zeker een regisseur om in de gaten te houden. Punt is alleen wel, dat de rest van de film die opening nooit meer weet te evenaren. Tevens ook een redelijk onmogelijke opgave die de film zich aangedaan heeft. Het weet ook niet altijd de spanning vol te houden, zo af en toe is er een dipje en kan die je niet aan het beeld gekluisterd houden zoals in het begin. Daardoor blijf je eigenlijk toch heel de tijd op meer hopen.
Desondanks is Coming Home In The Dark een alleraardigste thriller. De eerste helft is wel het sterkst, met name omdat je nog in het ongewisse bent. Het maakt ook wel nieuwsgierig waar het heen gaat. De sfeer is heel de tijd kil en grauw, wat de film ook wel ten goede komt. En dan heb je nog die opening.....damn....
Coming Home In The Dark is nu te zien op Prime Video, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!