Scenarioschrijver Drew Goddard werkt aan een nieuwe 'The Matrix'-film

Films
woensdag, 03 april 2024 om 20:00
5l0rxqizqivzpxacm9yssd9lkqn
De Oscar-genomineerde scenarioschrijver Drew Goddard, bekend van The Martian en tevens regisseur van The Cabin in the Woods, gaat een nieuwe Matrix-film schrijven én regisseren voor Warner Bros. Lana Wachowski, mede-schrijver en mede-regisseur van de franchise, zal optreden als uitvoerend producent.
"Het hele team van Warner Bros Discovery is enthousiast dat Drew deze nieuwe Matrix-film gaat maken en zijn visie toevoegt aan het filmische erfgoed dat de Wachowskis hier bij de studio hebben opgebouwd." Aldus Jesse Ehrman, hoofd van productie bij Warner Bros Motion Pictures.
"Drew kwam naar Warner Bros met een nieuw idee waarvan we allemaal geloven dat het een ongelooflijke manier zou zijn om de Matrix-wereld voort te zetten, door zowel eer te bewijzen aan wat Lana en Lilly meer dan 25 jaar geleden begonnen zijn als een uniek perspectief te bieden gebaseerd op zijn eigen liefde voor de serie en de personages," zei Jesse Ehrman, president van productie bij Warner Bros Motion Pictures.
Het is nog te vroeg om te zeggen of castleden als Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Hugo Weaving en Jada Pinkett Smith zullen terugkeren. Ook is nog niet duidelijk wanneer we de nieuwe Matrix-film kunnen verwachten.
Voor degenen die nog nooit een Matrix-film hebben gezien, volgt het origineel uit 1999 een computercrimineel die, murw geslagen door een saaie dagelijkse baan, wordt verleid door een mooie vreemdeling in een cyber-onderwereld waar een grotere oorlog gaande is met de echte wereld.
Goddard ontving een Academy Award-nominatie voor zijn scenario voor The Martian, geregisseerd door Ridley Scott en met Matt Damon in de hoofdrol. De film kreeg nog zes andere Oscar-nominaties, waaronder Beste Film, en won ook een Golden Globe. Goddard schreef scenario's voor films als Cloverfield en World War Z, en schreef en regisseerde The Cabin in the Woods en Bad Times at the El Royale.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!