Hellraiser-maker Keith Levine heeft plannen voor een nieuwe film: "Nog gekker en nog gaver!"

Films
woensdag, 03 april 2024 om 16:00
vtut0dac3tkb35yptoogqgwp3e8
De Hellraiser-reboot van regisseur David Brckner met Jamie Clayton als Pinhead, het iconische personage dat oorspronkelijk werd vertolkt door Doug Bradley, was een onverwacht succes en trok hoge kijkcijfers. Hoewel Hulu officieel nog geen vervolg heeft aangekondigd, is er door producent Keith Levine gehint dat er een in de maak is tijdens een interview met ComicBook.com.
Hoewel er geen specifieke details konden worden onthuld, zei Levine dat er actieve gesprekken zijn gevoerd om een vervolgfilm te maken, en de voorlopige ideeën zullen nog gekker zijn dan de film uit 2022. "Ja. We proberen een vervolg te maken en er zijn gesprekken geweest," legde Levine uit.
"Ik kan niet precies zeggen waar we staan in die gesprekken, maar Bruckner is betrokken bij die gesprekken en we hebben veel tijd en energie gestoken, denk ik, in het herlanceren van die wereld. Er is veel denkwerk gestoken in het ontwerpen van de Cenobite, het uitvogelen van hoe we ze gaan uitvoeren."
Hij voegde eraan toe: "Ik denk dat we in de toekomst, omdat we van al die kennis gebruik kunnen maken dat we denken dat het een vervolgfilm nog gekker en nog gaver zal zijn. Dus ja, dat is iets waar we zeker hard aan werken, en we hopen snel meer nieuws te hebben."
De nieuwe Hellraiser is de elfde film in de Hellraiser-filmreeks, maar het dient als een reboot, omdat het een nieuwe adaptatie is van het oorspronkelijke verhaal. Geïnspireerd door de novelle The Hellbound Heart van Clive Barker, volgt de film een herstellende verslaafde wiens ontmoeting met een mysterieuze puzzelbox helse wezens genaamd de "Cenobites" ontketent.
Hoewel een nieuwe Hellraiser-film nog uiterst onzeker is, is het nieuws van Keith Levine enigszins hoopgevend te noemen. Hoewel de originele films een culturele impact hebben, is de reboot – in tegenstelling tot andere klassieke franchises die opnieuw worden gemaakt – een aangename herinterpretatie gebleken. De Hellraiser-reboot is te streamen op Disney+. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!