'Dave the Diver' komt deze maand naar Playstation: Gratis voor Plus Extra- en Premium-leden

Games
woensdag, 03 april 2024 om 14:00
davethediver illust01
PlayStation Plus Extra- en Premium-leden hebben binnenkort weer iets om naar uit te kijken, want op 16 april wordt de bekroonde game Dave the Diver toegevoegd aan het aanbod. De game werd geroemd om zijn originaliteit, humor en kleurrijke personages. De pixel-art is verbluffend en de gameplay is toegankelijk en makkelijk in te stappen, ook voor de casual gamers.
In Dave the Diver neem je de controle over de hoofdpersoon, Dave, in een pixelart-avontuur dat twee gameplaystijlen combineert. Overdag duik je in de zee op zoek naar vis, zeedieren en verschillende materialen, terwijl je 's avonds een sushi-restaurant runt.
Tijdens het duiken moet Dave zijn zuurstofvoorraad in de gaten houden terwijl hij vecht tegen agressieve zeedieren en obstakels. Als hij niet op tijd terugkeert naar de oppervlakte, verliest hij een deel van zijn buit. Het spel biedt spelers de mogelijkheid om Dave's uitrusting te verbeteren met verdiend goud, waardoor hij dieper kan duiken en zijn zuurstofcapaciteit kan vergroten. Daarnaast kunnen spelers extra middelen ontgrendelen om zeedieren te vangen, zoals visnetten en drones.
Naast het duiken, moeten spelers 's avonds in het sushi-restaurant van Dave helpen door sushi en andere gerechten te bereiden met de verzamelde vis. Het succes in het restaurant wordt beloond met goud en nieuwe recepten, upgrades en cosmetica. Het verhaal volgt Dave, die door zijn vriend Cobra wordt benaderd om samen met de vaardige chef-kok Bancho een sushi-restaurantonderneming te starten.
Ze vestigen zich op de Blue Hole, een plek waar gezegd wordt dat vissen uit de hele wereld te vinden zijn. Tijdens zijn avonturen komt Dave een ras van zeemensen tegen, wat hem leidt naar het mysterie achter de willekeurige aardbevingen die plaatsvinden.
Het moge duidelijk zijn dat de game voldoende te bieden heeft en een absolute aanrader is. Dave the Diver was voor ons één van de hoogtepunten van het afgelopen jaar en het is dan ook goed nieuws dat de game nu gratis voor PlayStation Plus Extra en Premium-leden te spelen is. Voor hen die niet bekend zijn met de game, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!