Opnames van Greta Gerwig's 'The Chronicles of Narnia'-film gaan in augustus van start

Films
vrijdag, 26 april 2024 om 21:00
auv99eqivvwuk2aosm6hyh9qrpq
Greta Gerwig, de befaamde regisseur die vorig jaar volle bioscoopzalen trok met haar film Barbie, is alweer volop bezig met haar volgende project: een gloednieuwe adaptatie van Narnia voor Netflix. De productie van de eerste film in deze reeks zal naar verwachting van start gaan in augustus.
Netflix kondigde voor het eerst in 2018 aan dat ze zouden samenwerken met The C.S. Lewis Company, maar sindsdien is er weinig bekendgemaakt over de voortgang. Eind 2023 sprak Collider met Scott Stuber, voormalig hoofd van film bij Netflix, en ontdekte dat Netflix hoopte dat de productie in 2024 van start zou gaan. In maart 2024 meldde Deadline dat Gerwig binnenkort terug zou keren naar Londen om "de vroege stadia van pre-productie in het VK te hervatten."
Gerwig heeft in een interview met BBC Radio 4 laten weten dat ze "een beetje in paniek" is, vanwege haar diepe bewondering voor Narnia. Ze beschouwt Lewis als een briljante denker en schrijver, en voelt zich geïntimideerd door de uitdaging. "Het voelt als iets waar je ontzag voor moet hebben," aldus Gerwig.
Nu melden verschillende bronnen dat dit jaar de opnames daadwerkelijk van start zullen gaan, waarbij wordt gesuggereerd dat de camera's in augustus al gaan draaien. De opnames nemen naar verwachting zeven maanden in beslag, wat betekent dat ze begin volgend jaar zouden moeten zijn afgerond.
Met een uitgebreid postproductieproces in het vooruitzicht, wordt verwacht dat de film in de winter van volgend jaar zal worden uitgebracht, hoewel een release in 2026 ook niet uitgesloten is. Kijk jij uit naar de nieuwe The Chronicle of Narnia film op Netflix?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!