Nieuwe weerwolvenfilm gebaseerd op populair gezelschapsspel komt dit jaar naar Netflix

Films
zaterdag, 02 maart 2024 om 18:26
pfls2qfhfp7k2zgt69ftkcl0uhf
Netflix heeft zijn pijlen gericht op het geliefde Franse gezelschapsspel 'De Weerwolven van Wakkerdam' en brengt binnenkort een nieuwe weerwolvenfilm uit, getiteld Family Pack. Het bordspel staat bekend om de paranoia en het wantrouwen dat ontstaat wanneer spelers proberen de verborgen identiteit van een weerwolf te achterhalen.
Opnames vinden plaats in Praag, met een sterrencast bestaande uit Franck Dubosc, Jean Reno en Suzanne Clément. François Uzan, bekend van Lupin, staat aan het roer van deze familiefilm. “Ik speel al jaren Les Loups-garous de Thiercelieux”, vertelde hij aan de site Ludovox in 2021. “Het tot leven kunnen brengen op het grote scherm terwijl je het mengt met mijn eigen universum is een soort van ‘ultieme speluitbreiding voor mij! Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen."
De officiële beschrijving van Family Pack luidt: "Na het ontdekken van een mysterieus kaartspel wordt een gezin terug in de tijd geworpen naar een middeleeuws dorp, waar ze elke nacht gevaarlijke weerwolven moeten trotseren."
Netflix Frankrijk heeft ook een teaser-video onthuld die de bordspelorigins van de film benadrukt, samen met de originele Franse titel, Loups-Garous. Hoewel Werewolf eerder al inspiratie bood voor films zoals Werewolves Within en de film van Halina Reijn Bodies Bodies Bodies, lijkt Family Pack uniek te zijn in zijn omarming van de middeleeuwse setting die kenmerkend is voor de bordspelversies van Werewolf.
Hoewel de exacte releasedatum nog niet bekend is, verzekert Netflix dat Family Pack nog dit jaar te zien zal zijn; voeg de film alvast toe aan je kijklijst en houd onze website in de gaten voor de laatste Netflix-nieuwtjes.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!