Netflix tikt bejubelde Toronto Film Festival-topper 'His Three Daughters' op de kop

Films
vrijdag, 21 juni 2024 om 15:00
6mukvmcnndgbfhc7hrgdbdsjur7
Netflix brengt een nieuw, ontroerend familieverhaal naar het kleine scherm met de dramafilm His Three Daughters. Onder de regie van de gerenommeerde filmmaker Azazel Jacobs, en met steractrices Elizabeth Olsen, Carrie Coon en Natasha Lyonne in de hoofdrollen, belooft His Three Daughters een van de meest besproken films van het jaar te worden.
His Three Daughters vertelt het verhaal van drie vervreemde zussen die terugkeren naar het huis van hun vader om voor hem te zorgen in zijn laatste dagen. De zussen, Katie (Carrie Coon), Rachel (Natasha Lyonne) en Christina (Elizabeth Olsen), worden geconfronteerd met oude wonden en sluimerende conflicten terwijl ze proberen om te gaan met het naderende verlies van hun vader.
Terwijl ze wachten aan zijn bed, komen lang verborgen emoties naar boven, en moeten de zussen navigeren door een web van oude en nieuwe spanningen. Zal het naderende overlijden van hun vader hen dichter bij elkaar brengen of juist verder uit elkaar drijven?
Azazel Jacobs, bekend van films als The Lovers en French Exit, neemt zowel de regie als het schrijven en monteren van His Three Daughters voor zijn rekening. Jacobs staat bekend om zijn vaardige regie van indiefilms en weet met zijn nieuwste werk een delicaat evenwicht te bewaren tussen intense emotie en ingetogen drama. De film werd voor het eerst vertoond op het Toronto International Film Festival in 2023 en werd daar lovend ontvangen. Netflix kocht de wereldwijde rechten van de film voor een bedrag van ongeveer 7 miljoen dollar.
De release van His Three Daughters is strategisch getimed. De film gaat op 6 september in een beperkt aantal bioscopen in première, vlak na de afsluiting van het Telluride Film Festival en een week voor het Toronto International Film Festival. Op 20 september zal de film wereldwijd te zien zijn op Netflix. Of de film ook in Nederland tijdelijk in de bioscoopzalen te zien zal zijn, is nog niet duidelijk.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

See a new photo from Azazel Jacobs' new film, His Three Daughters, starring Natasha Lyonne, Elizabeth Olsen, and Carrie Coon. In select theaters September 6 and on Netflix September 20.

Image
1.7K
Reply