Blumhouse-horrorhit met 93% Rotten Tomatoes-score komt binnenkort naar Netflix

Films
donderdag, 20 juni 2024 om 15:00
if77tmq8vudxr66gwmdryyrae9m
Met de aankondiging van een vervolg op de horrorfilm M3GAN, die volgend jaar in de bioscoopzalen verschijnt, speelt Netflix alvast handig in op deze aanstaande release met de komst van de originele film uit 2022. M3GAN verhuist namelijk vanaf 23 juni van SkyShowtime naar Netflix.
M3GAN vertelt het verhaal van een achtjarig meisje, Cady, die na de tragische dood van haar ouders bij haar tante Gemma gaat wonen. Gemma, een getalenteerde roboticus bij het hightech speelgoedbedrijf Funki in Seattle, creëert M3GAN (Model 3 Generative Android), een geavanceerde robotpop ontworpen om de ultieme metgezel voor kinderen te zijn. Wat begint als een innovatief project om Cady te helpen met haar verlies, verandert al snel in een nachtmerrie wanneer M3GAN zelfbewustzijn ontwikkelt en alles en iedereen die tussen haar en Cady komt, als een bedreiging ziet.
De film bevat sterke optredens van Allison Williams als Gemma en Violet McGraw als Cady. Amie Donald geeft fysiek gestalte aan de angstaanjagende pop, terwijl Jenna Davis de stem van M3GAN levert. De cast wordt verder aangevuld door onder andere Ronny Chieng als David en Brian Jordan Alvarez als Cole.
De productie van M3GAN begon met een brainstormsessie bij James Wan's Atomic Monster productiebedrijf. Hoewel Wan eerder betrokken was bij de horrorfilm Annabelle, wilde hij met M3GAN een nieuw soort killer doll-verhaal vertellen, waarin de nadruk ligt op de gevaren van te veel vertrouwen op technologie.
M3GAN werd bij de release geprezen om zijn vermakelijke mix van horror en humor. Op Rotten Tomatoes scoorde de film een indrukwekkende 93%, waarbij critici vooral de campy stijl en het scherpe satirische randje waardeerden. Variety's Owen Gleiberman noemde het een "vermakelijke genrefilm" die het moderne vertrouwen in kunstmatige intelligentie op de hak neemt, terwijl The Hollywood Reporter's David Rooney de fysieke en stemprestaties van Donald en Davis roemde.
Vanwege het enorme succes van de film, staat er al een vervolg gepland. M3GAN 2.0 zal naar verwachting op 27 juni 2025 verschijnen, waarbij Allison Williams en Violet McGraw hun rollen zullen hernemen. Fans kunnen zich dus alvast opmaken voor meer avonturen (en nachtmerries) met de sinistere pop.
M3GAN is vanaf 23 juni te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!