Netflix kondigt officieel derde Knives Out-film aan met de titel: 'Wake Up Dead Man'

Films
vrijdag, 24 mei 2024 om 17:00
fkdmss93pfbznw9obynpi8i2uyg
Benoit Blanc keert terug in de derde Knives Out-film, getiteld Wake Up Dead Man. Rian Johnson, de creatieve geest achter de franchise, kondigde zojuist de titel aan via een teaser op X. In de 45-seconden durende video, ingesproken door Daniel Craig, worden de eerste twee films, Knives Out (2019) en Glass Onion (2022), subtiel gerefereerd. Craig’s personage, de onnavolgbare detective Benoit Blanc, staat op het punt zijn gevaarlijkste zaak tot nu toe te onthullen.
Wake Up Dead Man markeert de voortzetting van Johnsons succesvolle samenwerking met Netflix, als onderdeel van een twee-sequel deal ter waarde van $450 miljoen. Hoewel de eerste film, gedistribueerd door Lionsgate, wereldwijd $312 miljoen opbracht, had Glass Onion slechts een beperkte bioscooprelease voordat het op Netflix verscheen, wat resulteerde in een bescheiden opbrengst van $13 miljoen. De echte winst zat echter in de wereldwijde streamingcijfers.
De aankondiging bracht het internet in rep en roer. Johnson plaatste eerst een foto van een Pokémon-ei, wat speculaties opwekte over een mogelijke nieuwe richting in zijn werk. Tien minuten later onthulde hij de titel van de nieuwe film, wat duidelijk maakte dat hij trouw blijft aan het whodunnit-genre.
Daniel Craigs Benoit Blanc maakte zijn debuut in Knives Out (2019), waar hij de mysterieuze dood van de beroemde auteur Harlan Thrombey (Christopher Plummer) onderzocht. In deze eerste film werd Blanc bijgestaan door verpleegster Marta Cabrera (Ana de Armas) om de waarheid te achterhalen in een ingewikkeld web van boze familieleden vol met misleidingen.
In Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022) reisde Blanc naar Griekenland om de lagen van intrige rond tech-miljardair Miles Bron (Edward Norton) te doorgronden. De film eindigde met Blanc rustig zittend op het strand van Brons eiland, mijmerend over de chaotische gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Dit vuurrijke einde kon ook gezien worden als het begin van een nieuw hoofdstuk voor de meester-detective.
Met een geplande release in 2025 kunnen fans van Knives Out zich verheugen op de terugkeer van Benoit Blanc en een nieuwe, intrigerende moordzaak. Wake Up Dead Man zal wereldwijd op Netflix te zien zijn. Bekijk hieronder de officiële aankondiging.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!