Netflix-kijkers in België stemmen massaal af op geflopte Exorcist-film uit 2023

Films
donderdag, 23 mei 2024 om 16:00
1exfw9am51bcm62sdden22mij0i
De horrorfilm The Exorcist: Believer kreeg vorig jaar een stortvloed aan negatieve recensies. Desondanks blijkt de film momenteel enorm populair te zijn bij onze zuiderburen in België. De film staat daar namelijk op de tweede plaats van de meest gestreamde films van dit moment, net achter de horror-hit van vorig jaar, Five Nights at Freddy’s.
The Exorcist: Believer is geregisseerd door David Gordon Green en is het zesde deel in de The Exorcist-franchise, een directe opvolger van de originele The Exorcist uit 1973. De cast bestaat onder andere uit Leslie Odom Jr., Lidya Jewett, Olivia O’Neill in haar filmdebuut, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz en Ann Dowd. Ellen Burstyn en Linda Blair keren terug in hun iconische rollen uit de oorspronkelijke film.
Het verhaal van de film volgt fotograaf Victor Fielding (Leslie Odom Jr.), die geconfronteerd wordt met het ultieme kwaad wanneer zijn dochter en haar beste vriendin bezeten raken. De film opent met een tragische gebeurtenis in Haïti, waar Victor moet kiezen tussen het leven van zijn vrouw of hun ongeboren kind na een verwoestende aardbeving. Jaren later, terwijl hij zijn dochter Angela alleen opvoedt in Georgia, verdwijnen Angela en haar vriendin Katherine na een séance in het bos. Na een driedaagse zoekactie worden de meisjes gevonden, maar al snel blijkt dat ze allesbehalve ongedeerd zijn.
Ondanks het interessante plot en de sterke cast werd de film slecht ontvangen door critici. Op Rotten Tomatoes scoorde de film slechts 22% op basis van 249 recensies, en op IMDb blijft de film steken op een zeer magere IMDb-score van 4.8.
In juli 2021 werd bevestigd dat er twee vervolgen in ontwikkeling waren met hetzelfde creatieve team van Green, McBride, Sattler en Teems. Na de slechte ontvangst van Believer meldden bronnen van The Hollywood Reporter dat er vrijwel zeker een mate van creatieve heroverweging zou plaatsvinden voor de volgende twee films, en dat Green onlangs twijfels had geuit over zijn deelname. In januari 2024 stapte Green uit het project Deceiver, en de film werd kort daarna van het releaseschema gehaald. In mei kwam naar buiten dat Mike Flanagan in gesprek is om de volgende Exorcist-film te regisseren.
The Exorcist: Believer is in Nederland te zien op SkyShowtime. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!