Netflix-kijkers genieten van aangrijpende dramafilm met Russell Crowe: "Zelden zo'n goede film gezien!"

Films
dinsdag, 14 mei 2024 om 19:00
column 3water
The Water Diviner, geregisseerd door niemand minder dan Russell Crowe in zijn regiedebuut, heeft zijn weg gevonden naar de top van de meest gestreamde films op Netflix in zowel Nederland als België. Deze meeslepende dramafilm uit 2014, geschreven door Andrew Anastasios en Andrew Knight, is losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Anastasios en Dr. Meaghan Wilson-Anastasios.
Het verhaal volgt Joshua Connor, een Australische boer gespeeld door Crowe zelf, die kort na de Eerste Wereldoorlog naar Turkije reist om zijn drie vermiste zoons te vinden. Deze zoons, Arthur, Edward en Henry, gespeeld door Ryan Corr, James Fraser en Ben O'Toole, dienden bij de Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) tijdens de Slag om Gallipoli, en worden verondersteld te zijn gesneuveld.
Het is de emotionele reis van Joshua, vertolkt door Crowe met een diepgaande intensiteit, die kijkers in Nederland en België heeft geraakt. Zijn vastberadenheid om antwoorden te vinden en gerechtigheid te brengen voor zijn verloren zoons, te midden van de nasleep van een verwoestende oorlog, spreekt tot de verbeelding van het publiek. "Lange tijd geleden dat ik zo een goede film had gezien! The Water Diviner van Russell Crowe kijken mensen! #netflix" klinkt het op X/Twitter.
Het hartverscheurende verhaal van verlies, rouw en de zoektocht naar verlossing wordt verder versterkt door de prestaties van mede-acteurs zoals Olga Kurylenko, Jai Courtney, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan en Jacqueline McKenzie.
Een intrigerend aspect van het verhaal is de oorsprong ervan, die teruggaat naar een enkele zin in een brief van luitenant-kolonel Cyril Hughes, een werknemer van de Imperial War Graves Unit. De zin luidde simpelweg: "Een oude kerel slaagde erin hierheen te komen vanuit Australië, op zoek naar het graf van zijn zoon." Deze opmerking inspireerde de makers om een verhaal te creëren dat, hoewel fictief, de diepe emotionele resonantie van verlies en hoop belicht die velen hebben ervaren tijdens en na oorlogstijd.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!