Prime Video kondigt officieel nieuwe 'Tomb Raider' serie aan van Phoebe Waller-Bridge

TV en Series
dinsdag, 14 mei 2024 om 20:30
2756 1
Prime Video heeft groen licht gegeven voor de productie van een serie gebaseerd op de iconische Tomb Raider videogamefranchise, met Phoebe Waller-Bridge, de maker van Fleabag, aan het roer als schrijver en uitvoerend producent. De serie zal de avonturen volgen van de archeoloog en avonturier Lara Croft.
Het nieuws van de Tomb Raider serie werd bekendgemaakt tijdens Amazon's upfronts presentatie in New York City. Jennifer Salke, de studiohoofd van Amazon MGM, deelde het nieuws vanaf het podium en benadrukte de langdurige liefde van Phoebe Waller-Bridge voor het personage Lara Croft. Salke kondigde aan dat de wereldwijde zoektocht naar de perfecte actrice voor deze iconische rol binnenkort van start zal gaan.
Phoebe Waller-Bridge, die haar opwinding niet onder stoelen of banken schuift, verklaarde in een persbericht kort na de aankondiging: "Als ik mijn tienerzelf zou kunnen vertellen dat dit zou gebeuren, denk ik dat ze zou ontploffen. Tomb Raider is een enorm onderdeel geweest van mijn leven en ik voel me ongelooflijk bevoorrecht om het naar televisie te brengen met zulke gepassioneerde collega’s. Lara Croft betekent veel voor mij, zoals ze dat doet voor velen, en ik kan niet wachten om dit avontuur aan te gaan."
De samenwerking tussen Crystal Dynamics en Amazon Games werd eerder aangekondigd voor de ontwikkeling en publicatie van een nieuwe Tomb Raider videogame. Deze nieuwe game wordt omschreven als "een single-player, op verhaal gebaseerd actie-avontuur dat een volgend hoofdstuk vormt in de legendarische verkenningen van Lara Croft in de Tomb Raider franchise."
De serie zal deel uitmaken van een breder universum bij Amazon, met plannen voor films en games die ook deel zullen uitmaken van deze uitbreiding van het Tomb Raider universum. De betrokkenheid van verschillende producenten en studio's, waaronder Legendary, benadrukt de ambitie om dit iconische personage tot leven te brengen op verschillende platformen en media, en om zo een nieuwe generatie fans te betrekken bij de avonturen van Lara Croft.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!