Mike Flanagan neemt teugels in handen van The Exorcist-franchise: "Radicaal nieuwe benadering"

Films
donderdag, 30 mei 2024 om 19:00
sjhmwru6xonxcapak0ievlw1qxa
Na een tumultueuze ontvangst van vorig jaar's The Exorcist: Believer, ondergaat de franchise een transformatie van epische proporties. Mike Flanagan zal het script schrijven, regisseren en produceren voor wat Blumhouse omschrijft als een radicaal nieuwe benadering van de franchise. Dit nieuwe project zal zich situeren in het universum van The Exorcist, maar zal geen vervolg zijn op Believer.
Het nieuws van Flanagans toetreding tot de franchise markeert een opmerkelijke koerswijziging, bijna drie jaar nadat Universal een megadeal van $400 miljoen aankondigde voor een trilogie van Exorcist-films onder regie van David Gordon Green, de filmmaker achter de succesvolle Halloween-films van Universal en Blumhouse. Deze plannen werden opgeschort nadat Greens Believer negatieve recensies ontving en slechts $137 miljoen opbracht.
Flanagan, een productieve en gerespecteerde kracht in de horrorwereld, staat bekend om zijn regie van Stephen King-adaptaties zoals Doctor Sleep en Gerald's Game, en voor het creëren van tv-shows zoals Midnight Mass, The Haunting of Hill House en The Fall of the House of Usher.
"The Exorcist is een van de redenen waarom ik filmmaker ben geworden, en het is een eer om de kans te krijgen om iets nieuws, gedurfds en angstaanjagends binnen zijn universum te proberen. Het herenigen met mijn vrienden bij Blumhouse, waarmee ik enkele van mijn favoriete werk heb gemaakt, maakt dit alleen maar spannender," aldus Flanagan, die eerder met het bedrijf samenwerkte als schrijver en regisseur voor Oculus, Hush en Ouija: Origin of Evil.
Met de aanstelling van Flanagan wordt de deur gesloten voor de geplande vervolgen op Believer, die Ellen Burstyn weer in de hoofdrol had, de ster van de originele film uit 1973 die wordt beschouwd als een van de beste horrorfilms aller tijden
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

“The Exorcist” universe will continue to expand thanks to “Doctor Sleep” and “The Fall of the House of Usher” visionary Mike Flanagan. Flanagan has signed on to write, direct and produce what’s described as a “radical new take” on “The Exorcist” for Blumhouse and Morgan Creek.…

Image
1.2K
Reply