Knotsgekke Borderlands-verfilming onthult langverwachte eerste trailer: "Guardians of the Galaxy-vibes!"

Films
woensdag, 21 februari 2024 om 18:41
borderlands st 1 jpg sd high
Na maanden van speculeren is nu eindelijk de langverwachte onthulling van de Borderlands-verfilming een feit. Nadat we gisteren al warm werden gemaakt met de eerste kleurrijke poster en de eerste beelden, komt daar vandaag eindelijk de langverwachte trailer bovenop.
De cast van de Borderlands-film is niets minder dan indrukwekkend, met Oscarwinnares Cate Blanchett als de rebelse Lilith, die een bonte bemanning leidt op een missie om een schat te bemachtigen. Komiek Kevin Hart brengt humor in het avontuur als Roland, terwijl Jamie Lee Curtis schittert als Tannis. De toevoeging van Jack Black als de stem van de robot Claptrap en andere getalenteerde acteurs zoals Ariana Greenblatt, Florian Munteanu, Haley Bennett en Édgar Ramirez belooft een explosieve dynamiek tussen de personages.
Opmerkelijk is de productiegeschiedenis van de film, waar regisseur Eli Roth het stokje overdroeg aan Tim Miller voor reshoots in 2023 vanwege andere verplichtingen. Desondanks lijkt de Borderlands-film alle ingrediënten te hebben voor een blockbusterhit.
De officiële beschrijving van de film luidt: "Lilith, een beruchte crimineel met een mysterieus verleden, keert met tegenzin terug naar haar thuisplaneet Pandora om de vermiste dochter van de machtigste heerser van het universum, Atlas, te vinden. Lilith vormt een alliantie met een onverwacht team: Roland, een voormalige elite huurling die nu smacht naar verlossing; Tiny Tina, een wilde pre-teen sloopexpert; Krieg, Tina's gespierde, retorisch uitgedaagde beschermer; Tannis, de wetenschapper met een wankele grip op de realiteit; en Claptrap, een aanhoudend bijdehante robot.”
“Deze onwaarschijnlijke helden moeten strijden tegen buitenaardse monsters en gevaarlijke bandieten om het vermiste meisje te vinden en te beschermen, dat mogelijk de sleutel tot onvoorstelbare macht in handen heeft. De lotsbestemming van het universum zou in hun handen kunnen liggen, maar ze zullen vechten voor iets meer: voor elkaar.”
Met producenten Avi Arad en Ari Arad van Arad Productions, samen met Erik Feig van Picturestart, die hun krachten hebben gebundeld, lijkt de eerste indruk van Borderlands veelbelovend. De eerste reacties van fans lopen sterk uiteen. Daar waar een aantal de film al direct afschrijven, klinken er ook positieve geluiden waarbij iemand schrijft: "Het geeft me Guardians of the Galaxy-vibes, en dat is een goed teken." De film draait vanaf 8 augustus in de Nederlandse bioscoopzalen!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!