Kevin Bacon overweegt rol als Freddy Krueger na suggestie van Robert Englund

Films
dinsdag, 07 november 2023 om 19:25
zaqycvcdjzifn6m3nesvuaembiv
Horrorlegende Robert Englund suggereerde in 2019 dat Kevin Bacon de rol van Freddy Krueger zou moeten overnemen in een nieuwe "A Nightmare on Elm Street"-film. Kevin Bacon, die vanwege zijn rollen in "Friday the 13th" en "Tremors" een sterke band heeft met het horrorgenre, lijkt voor velen een passende keuze als de iconische horrorheld. Nu, enkele jaren later, reageert Bacon zelf op deze suggestie van de legendarische Englund.
In een interview metScreen Rantdeelde Bacon zijn gedachten over het casting-idee van Englund. De acteur benadrukte dat hij nooit volledig "nee" zou zeggen tegen het idee om de rol van de schurk uit "A Nightmare on Elm Street" op zich te nemen. Hij onderstreepte dat de toekomst onvoorspelbaar is. Of we Bacon ooit daadwerkelijk in de iconische rol zullen zien, is nog uiterst onzeker, maar het concept van een nieuwe Freddy Krueger blijft de verbeelding van velen prikkelen. Bacon's exacte citaat luidde als volgt:
pwawnp8a0haffnv5wmx5y5bweor 1140x570
Still 'A Nightmare on Elm Street' via TMDB
De "A Nightmare on Elm Street" franchise, gecreëerd door de inmiddels overleden Wes Craven, behoort tot een van de meest iconische en geliefde reeksen in de horrorwereld. Het personage Freddy Krueger, met zijn kenmerkende bladhandschoen en angstaanjagende vermogen om in de dromen van tieners te verschijnen, heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Het is dan ook begrijpelijk dat het idee van Kevin Bacon in deze rol enthousiaste reacties oproept bij fans, gezien zijn veelzijdigheid en bewezen acteertalent in verschillende genres.
Kevin Bacon is geen onbekende in het horrorgenre. De acteur verscheen eerder al in de iconische film "Tremors" en had in het begin van zijn acteercarrière een rol in de originele "Friday the 13th"-film. Onze eigen Wouter heeftde volledige franchise van "Friday the 13th" grondig bekeken en alle films gerangschikt. De originele film met Kevin Bacon staat hoog op de lijst, maar of het ook de beste film in de franchise is?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!