Review: "Robocop: Rogue City" - Nostalgische en actievolle terugkeer naar de 80's

Games
dinsdag, 07 november 2023 om 16:51
ss da94f75261caa350d676265699ea7d9cb86de740 scaled
Robocop: Rogue City neemt spelers mee op een nostalgische reis terug naar de jaren 80 en weet op indrukwekkende wijze de sfeer en setting van de originele Robocop-films te vangen. Het voelt als een authentiek stukje van het Robocop-universum, hoewel de gameplay hier en daar nog wat ruimte voor verbetering biedt blijft het zonder enige twijfel een gedenkwaardige game-ervaring.
Iconische uitspraken zoals "I'd buy that for a dollar" en "Dead or alive, you're coming with me" dragen bij aan de nostalgische waarde die we kennen uit de films. Bovendien is het een traktatie voor doorgewinterde Robocop-fans om plaatsen en easter eggs te ontdekken die rechtstreeks uit de films komen. Ondanks dat de films wellicht wat gedateerd aanvoelen, ademt de game nieuw leven in de jaren 80-wereld waarin het zich afspeelt.
ss bfcd3878dd83c72fe6fcb685e768f32bf417b2c6 1140x570
Still 'RoboCop: Rogue City' via TMDB
Het verhaal van de game begint met Robocop en zijn trouwe partner Anne Lewis die gijzelaars moeten redden in een tv-studio. Deze eerste openingsmissie legt een stevige basis voor het verdere plot van de game, dat zich afspeelt na de gebeurtenissen van Robocop 2 en voelt direct aan alsof je weer helemaal terug bent in de jaren 80. Ook het menselijke aspect, van wat er nog over is van Alex Murphy na de film Robocop 1, wordt op interessante wijze behandeld in de game.
Gewapend met zijn vertrouwde Auto 9 Gun, gaat Robocop de strijd aan met criminelen maar de game bevat daarnaast ook elementen van 'normaal' politiewerk, zoals het afhandelen van aangiftes op het politiebureau. Hoewel de game vrij lineair is en enigszins doet denken aan klassieke rail-shooters zoals Time Crisis, mist het de vloeiende bewegingen en nauwkeurige schietmechanismen die we in bijvoorbeeld Call of Duty-games vinden.
ss 16e5a2ed54313ac1243376a2c302c37a5089a4e2 1140x570
Still 'RoboCop: Rogue City' via TMDB
Het mikken kan soms een uitdaging zijn, zelfs na het aanpassen van de instellingen. Een missie waarin je binnen een bepaalde tijd een score van 50 punten op de schietbaan moet halen, bleek moeilijker dan latere missies. Misschien past dit bij het idee dat Robocop enigszins stijfjes is, maar verbeteringen in dit opzicht zouden zeker welkom zijn.
Het verhaal dat in de game wordt verteld, behoort tot de betere gameverhalen van het afgelopen jaar. Hoewel het op het eerste gezicht misschien als een tussendoortje lijkt van een onbekende studio die toevallig een grote franchise heeft weten te bemachtigen, zoals eerder bijvoorbeeld de geflopte game Lord of the Rings: Gollum en vrij recent nog de schandalige King Kong game, bewijst Robocop: Rogue City dat (oude) films met liefde en passie nieuw leven ingeblazen kunnen worden in de vorm van een zeer vermakelijke game.
Robocop: Rogue City biedt een verfrissende game-ervaring die zowel fans van het Robocop-universum als liefhebbers van jaren 80-films zal aanspreken. Het is geen complexe game en je hoeft ook niet per se een doorgewinterde gamer te zijn. De kracht van de game ligt in zijn eenvoud. Te midden van de grootschalige, uitgebreide games van tegenwoordig, is Robocop: Rogue City een aangename retro-shooter met een hedendaagse uitstraling. Hoewel de jongere generatie gamers er misschien niet direct voor zal vallen, zouden degenen die zijn opgegroeid met de actiefilms uit de jaren '80 en '90 deze game zeker een kans moeten geven.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!