Legendarische fantasy-serie uit de 90's nu te zien op SkyShowtime

TV en Series
dinsdag, 07 november 2023 om 22:13
6pqultx8cnrkt8k5izhthxrf0h6
De Amerikaanse fantasy-televisieserie "Xena: Warrior Princess" is nu te zien bij SkyShowtime. De geliefde serie, oorspronkelijk uitgezonden van 1995 tot 2001, heeft een toegewijde fanbasis en ontving lovende kritieken vanwege de sterke vrouwelijke hoofdpersoon en het meeslepende verhaal. De serie toont aan dat een krachtig vrouwelijk personage uitstekend kan werken als het op de juiste manier wordt gepresenteerd. Gelukkig kunnen we nu via Prime Video opnieuw genieten van deze fantastische klassieker.
Gecreëerd door schrijver-regisseur-producent Robert Tapert in 1995 onder zijn productiebedrijf Renaissance Pictures, heeft "Xena: Warrior Princess" een onuitwisbare indruk achtergelaten op het televisielandschap. De uitvoerende producenten van de show, R. J. Stewart en Sam Raimi, speelden een cruciale rol bij de ontwikkeling van de serie, die zich afspeelde tegen het adembenemende decor van Nieuw-Zeeland.
38evbgrsromvsuk9m4awetimio3 1140x570
Still 'Xena: Warrior Princess' via TMDB
Het verhaal draait om Xena, vertolkt door de getalenteerde Lucy Lawless, een beruchte krijger die op zoek is naar verlossing voor haar eerdere misdaden. Gewapend met formidabele gevechtsvaardigheden begint ze aan een reis om de weerlozen te beschermen. Gedurende de serie wordt Xena vergezeld door haar loyale metgezel Gabrielle, gespeeld door Renee O'Connor. Gabrielle groeit van een eenvoudig boerenmeisje uit tot een Amazonekrijger en wordt Xena's zielsverwant.
"Xena: Warrior Princess" is een spin-off van de andere populaire serie, "Hercules: The Legendary Journeys". Aanvankelijk verscheen Xena in drie afleveringen van Hercules als een terugkerend personage, oorspronkelijk bedoeld om in haar derde optreden ten onder te gaan. Echter, door haar plotselinge populariteit werden de producenten aangemoedigd om een spin-offserie te creëren gebaseerd op haar spannende avonturen. De spin-off werd al snel een sensatie en werd uitgezonden in meer dan 100 landen.
kjvbp36os1j4rbz34asllr91skz 1140x570
Still 'Xena: Warrior Princess' via TMDB
De serie kreeg indrukwekkende erkenning door haar notering op verschillende lijsten. In 2004 en 2007 behaalde ze respectievelijk de 9e en 10e plaats op de lijst "Top Cult Shows Ever" van TV Guide, terwijl het hoofdpersonage, Xena, de 100e plek veroverde op de lijst "100 Greatest TV Characters" van Bravo.
Nu Xena: Warrior Princess beschikbaar is op Prime Video, krijgen zowel trouwe fans als nieuwkomers de kans om ondergedompeld te worden in de iconische wereld van Xena en Gabrielle. Deze serie heeft een blijvende invloed gehad op het fantasy-televisiegenre. Dit gebeurde in een tijd waarin opgedrongen inclusiviteit nog niet zo nadrukkelijk aanwezig was, waardoor authentieke en sterke vrouwelijke personages werden geprezen om hun acteerprestaties in plaats van hun vrouw-zijn.