The Nerd Shepherd

Zeven legendarische horrorklassiekers vanaf vandaag te streamen via SkyShowtime

Creature from the Black Lagoon

Op Halloween heeft SkyShowtime de aandacht weten te trekken door een indrukwekkende reeks klassieke horrorfilms aan hun bibliotheek toe te voegen. Met iconische titels zoals “Frankenstein,” “The Mummy,” en “Dracula,” belooft de streamingdienst een waar paradijs voor horrorliefhebbers. We hebben voor jou de zeven recent toegevoegde klassiekers op een rij gezet.

Een parel zoals “Creature from the Black Lagoon,” bijvoorbeeld, kan nu vanuit je luie stoel herleefd worden. Het verdient lof dat de streamingdienst zich waagt aan films die letterlijk van voor de oorlog dateren. Hoewel veel moderne kijkers vaak op zoek zijn naar meer gruwelijkheden, is het verfrissend dat SkyShowtime deze tijdloze pareltjes nu beschikbaar stelt om te herbeleven vanuit het comfort van je eigen huis.

LEES OOK | 10 Verborgen Horror-pareltjes op Netflix voor Halloween

Frankenstein (1931)

Frankenstein
Still 'Frankenstein' via TMDB

In 1931 bracht James Whale’s “Frankenstein,” gebaseerd op Mary Shelley’s klassieke roman, het iconische monster voor het eerst naar het bioscooppubliek. De indrukwekkende vertolking van het gecreëerde wezen door Boris Karloff heeft de tand des tijds doorstaan en blijft een van de meest herkenbare monsters in de filmgeschiedenis.

The Bride of Frankenstein (1935)

The Bride of Frankenstein
Still 'The Bride of Frankenstein' via TMDB

Niet lang na “Frankenstein” kwam er een vervolg in de vorm van “The Bride of Frankenstein,” opnieuw meesterlijk geregisseerd door James Whale. Dit vervolg introduceerde de angstaanjagende bruid van het monster en verdiepte het verhaal met een grondigere verkenning van eenzaamheid en de menselijke conditie.

The Mummy (1932)

The Mummy
Still 'The Mummy' via TMDB

Geregisseerd door Karl Freund, bracht “The Mummy” een andere klassieke monsterfiguur tot leven in de vorm van Imhotep, een eeuwenoude mummie. Boris Karloff zorgde opnieuw voor een meeslepende en enigmatische vertolking van een iconisch monster.

Dracula (1931)

Dracula
Still 'Dracula' via TMDB

Bela Lugosi’s vertolking van Graaf Dracula is zonder twijfel een van de meest iconische in de filmgeschiedenis. “Dracula” uit 1931 bracht het beroemde bloedzuigende personage op onvergetelijke wijze tot leven en vestigde het als een favoriet onder horrorfans.

The Brides of Dracula (1960)

De bruiden van Dracula
Still 'De bruiden van Dracula' via TMDB

Hoewel “Dracula” uit 1931 een mijlpaal was in de horrorfilmgeschiedenis, heeft SkyShowtime ook “The Brides of Dracula” aan hun bibliotheek toegevoegd. In dit opmerkelijke vervolg op het Dracula-verhaal schittert Star Wars-legende Peter Cushing in de hoofdrol en biedt het een andere kijk op het klassieke verhaal.

Creature from the Black Lagoon (1954)

Creature from the Black Lagoon
Still 'Creature from the Black Lagoon' via TMDB

In “Creature from the Black Lagoon” gaat een wetenschappelijk team langs de Amazone op zoek naar fossielen. Ze ontdekken en vangen een prehistorische Gill-Man die uiteindelijk weet te ontsnappen en voor de nodige ellende zorgt. Hoewel wellicht minder iconisch dan “Frankenstein,” en “Dracula,” kunnen we “Creature from the Black Lagoon” zeker beschouwen als een ware horrorklassieker.

The Black Cat (1934)

The Black Cat
Still 'The Black Cat' via TMDB

De samenwerking tussen horroriconen Bela Lugosi en Boris Karloff in “The Black Cat” resulteerde in een film die nog steeds huiveringwekkend en fascinerend is. De film combineerde elementen van psychologische horror en het bovennatuurlijke en volgt een pasgetrouwd stel dat belandt op het macabere kasteel van een spookachtige architect en duivelsaanbidder.

Met de toevoeging van deze epische horrorklassiekers aan hun bibliotheek heeft SkyShowtime een indrukwekkende selectie gemaakt voor liefhebbers van horrorfilms. Deze tijdloze films bieden niet alleen opwindende en enge momenten, maar ze hebben ook de tand des tijds doorstaan en blijven de verbeelding van kijkers aanspreken. 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen