Harry Potter-ster Tom Felton scoort hoofdrol in nieuwe sci-fi film 'Altered'

Films
zaterdag, 18 mei 2024 om 18:00
xgfhjzinq1ptjb0jgyzyxuccky0
Tom Felton, vooral bekend van zijn iconische rol als Draco Malfoy in de Harry Potter-franchise, zal de hoofdrol spelen in de aankomende sci-fi film genaamd Altered, zo meldt Variety. De film, met een budget van maar liefst $15 miljoen, wordt geregisseerd door de Finse filmmaker Timo Vuorensola, die eerder bekendheid verwierf door het creëren van de Iron Sky-franchise en recentelijk nog de regie voerde over Jeepers Creepers: Reborn.
In Altered maken naast Felton ook Richard Brake (bekend van Game of Thrones en Barbarian), Igor Jijikine (uit Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull), Aggy Adams (bekend van The Witcher) en Liza Bugulova hun opwachting in de nieuwe film.
Het verhaal speelt zich af in een alternatieve tijd, waarin het merendeel van de menselijke bevolking genetische verbeteringen heeft ondergaan. Twee moedige rebellen, Leon (gespeeld door Felton) en Chloe (gespeeld door Bugulova), raken verstrikt in een strijd voor rechtvaardigheid binnen een samenleving die verscheurd is door genetische ongelijkheid en wordt geregeerd door corrupte politici.
Regisseur Timo Vuorensola deelde zijn visie op het sci-fi genre en zijn hoop voor het nieuwe project: “Ik wilde een film creëren die zowel vermakelijk is als ruimte biedt voor oog-openende thema's. Sciencefiction is altijd een geweldig middel geweest voor mij om de kijkers een standpunt te bieden om onze samenleving van buiten de gebaande paden te observeren en de problemen waarmee we worden geconfronteerd vanuit een ander perspectief te bekijken.”
Altered wordt geproduceerd door Art Galaxy, Well Go USA Entertainment, Splendid Entertainment en Studio Atlantic. Executive producer Paul Thompstone van Studio Atlantic zal de film vertegenwoordigen op het Cannes Film Festival, wat momenteel aan de gang is. De release van de film staat gepland voor begin 2025.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!