Francis Ford Coppola's 'Megalopolis' heeft een Nederlandse releasedatum te pakken

Films
woensdag, 19 juni 2024 om 20:00
lffvvvrvz5d6acrgvkbio2tzweh
Na jarenlang wachten en speculeren komt Francis Ford Coppola's langverwachte en zelf gefinancierde film, Megalopolis, eindelijk naar Nederland. De veelbesproken film, die eerder dit jaar tijdens het Cannes Film Festival flink wat stof heeft doen opwaaien, zal vanaf 5 december te zien zijn in Nederland.
Het verhaal van Megalopolis speelt zich af in een post-apocalyptisch New York. In deze dystopische toekomst wordt de stad geregeerd door de corrupte burgemeester Frank Cicero, vertolkt door Giancarlo Esposito. Tegenover hem staat Caesar, gespeeld door Adam Driver, een idealistische en ambitieuze architect die droomt van een utopische stad gebouwd op hernieuwbare materialen en innovatie. De film belicht de strijd tussen vooruitgang en corruptie, waarbij Caesars visie voor een betere toekomst voortdurend wordt tegengewerkt door Cicero's machtsmisbruik.
De sterrencast van Megalopolis is indrukwekkend. Naast Driver en Esposito schitteren ook Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney en Dustin Hoffman in de film.
Het maken van de film kostte naar verluidt $120 miljoen, deels gefinancierd door de verkoop van een aanzienlijk deel van Coppola's wijnimperium. De regisseur, bekend van klassiekers zoals The Godfather en Apocalypse Now, had een duidelijke visie voor Megalopolis. Hij wilde niet alleen een film maken die vermaakt, maar ook een die inspireert en uitdaagt. De film verkent complexe thema's zoals de spanning tussen traditie en vooruitgang, de verleiding van macht en de zoektocht naar een betere toekomst. In een wereld waar de grenzen tussen verleden, heden en toekomst vervagen, nodigt Coppola het publiek uit om na te denken over de richting waarin onze samenleving zich beweegt.
De eerste reacties op Megalopolis zijn gemengd. Terwijl sommige critici de film prijzen als een meesterwerk, beschouwen anderen het als een minder geslaagde poging. Desondanks heeft de film een levendige discussie op gang gebracht, wat precies lijkt te zijn wat Coppola voor ogen had.
Nu Megalopolis eindelijk een Nederlandse releasedatum heeft, kunnen filmliefhebbers hier hun eigen oordeel vellen over deze veelbesproken film. September Film brengt de film vanaf 5 december naar de Nederlandse bioscoopzalen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!