Fantasyfilm met 'Stranger Things'-ster Millie Bobby Brown nu te zien op Netflix

Films
vrijdag, 08 maart 2024 om 8:00
t982tzxvro013v2md0edxxahv6i
Vanaf vandaag betovert Netflix haar kijkers met de fonkelnieuwe fantasyfilm, Damsel. De hoofdrol is weggelegd voor niemand minder dan Stranger Things-ster Millie Bobby Brown, die met flair gestalte geeft aan de dappere prinses Elodie. De film wordt geleid door de met een Oscar genomineerde regisseur Juan Carlos Fresnadillo.
Brown schittert in Damsel als Elodie, een dappere prinses wiens sprookjesachtige 'en ze leefden nog lang en gelukkig' abrupt wordt onderbroken wanneer haar prins besluit haar als snack aan een draak te voeren. Het klassieke begin met "Er was eens..." wordt in deze film vervangen door een vrouw die volledig op haar eigen kracht vertrouwt.
"Ik vind het geweldig dat ze een prinses is die niet gered hoeft te worden," deelt Brown vrolijk met Netflix. "Ze redt zichzelf op vele manieren. Het doorbreekt de verwachtingen: je verwacht dat de prins zich omdraait en haar redt, en... nee. Wacht niet op de prins."
Regisseur Fresnadillo benadrukt de unieke flair van het script van Dan Mazeau, dat het traditionele sprookjesavontuur transformeert naar een andere dimensie. "Het was een zeer intense reis die ik zo opwindend vond om te ontwerpen en te ontwikkelen," vertelt hij aan Tudum. "Het gaat over een jonge vrouw die uitgroeit tot een sterke, onafhankelijke en geëmancipeerde volwassene. Elodie heeft geen enkele vorm van ondersteuning. Het is een echte overlevingservaring."
In Damsel zien we Brown als een plichtsgetrouwe dame die instemt met een huwelijk met een knappe prins, om vervolgens te ontdekken dat het allemaal een valstrik was. De koninklijke familie recruteert haar als offer om een eeuwenoude schuld af te lossen. Ze wordt in een grot gegooid met een vuurspuwende draak, waar ze alleen kan vertrouwen op haar intelligentie en wilskracht om te overleven.
Damsel belooft een frisse kijk op het klassieke sprookje van weleer, waarin Millie Bobby Brown schittert als een moderne prinses die moedig haar eigen pad bewandelt. De film is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!