Dystopische filmtrilogie gebaseerd op de romans van James Dashner nu te zien op Netflix

Films
maandag, 01 april 2024 om 12:00
nkletkdcsooyaizhxssxddosxvx
Goed nieuws voor liefhebbers van dystopische sciencefictionavonturen, want de volledige Maze Runner-trilogie, gebaseerd op de gelijknamige romans van de Amerikaanse auteur James Dashner, zijn nu te zien op Netflix. Regisseur Wes Ball is verantwoordelijk voor de filmreeks, waarbij Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee, Dexter Darden en Patricia Clarkson de hoofdrollen vertolken.
Het avontuur begint met The Maze Runner (2014), waarin we Thomas volgen, die ontwaakt in een doolhof met een groep andere jongens. Zonder herinneringen aan de buitenwereld moet hij zijn verleden reconstrueren aan de hand van aanwijzingen die hij in het doolhof vindt. Alleen zo kan Thomas zijn doel ontdekken en een weg naar vrijheid vinden.
In de tweede film, Maze Runner: The Scorch Trials (2015), gaat het verhaal verder, waar Thomas en zijn vrienden op zoek gaan naar aanwijzingen over de mysterieuze organisatie genaamd WCKD. Hun zoektocht brengt hen naar de Scorch, een verlaten landschap vol obstakels. Samen met verzetstrijders nemen ze het op tegen de "aanzienlijk superieure" krachten van WCKD en ontrafelen ze de plannen van de organisatie.
Het slotstuk van de trilogie, Maze Runner: The Death Cure (2018), volgt Thomas en zijn groep op hun gevaarlijkste missie tot nu toe. Om hun vrienden te redden moeten ze binnendringen in de legendarische Laatste Stad, een door WCKD gecontroleerde veilige zone ontworpen om mensen buiten te houden. Ze wagen zich naar binnen om hun vrienden te redden en antwoorden te vinden op de vragen die ze al stellen sinds ze voor het eerst in het doolhof ontwaakten.
Hoewel de trilogie een gemengde kritische ontvangst heeft gekregen, met kritiek voornamelijk gericht op het plot en de karakterontwikkeling, worden de acteerprestaties en actiescènes geprezen.
Dus, als je op zoek bent naar een spannend avontuur vol actie en mysterie, zoek dan niet verder dan de Maze Runner-trilogie. Alle drie de films zijn nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!