Regisseur Alex Garland overweegt pensioen na aankomende A24-film 'Civil War'

Films
maandag, 01 april 2024 om 10:00
jusy751bqhfuspolmqhpjxeoisk
Alex Garland, de regisseur achter de aankomende A24-film Civil War, staat mogelijk op het punt een stap terug te doen als regisseur. Zijn nieuwste project, een episch verhaal over politieke verdeeldheid dat uitmondt in een tweede Amerikaanse burgeroorlog, zou mogelijk zijn laatste klus als regisseur markeren.
Bij de presentatie van Civil War op het filmfestival werden vergelijkingen getrokken met klassiekers als Apocalypse Now, waarbij sommigen de film prezen als een epische vertelling die de tijdgeest weerspiegelt. Anderen echter bekritiseerden de politiek neutrale benadering van Garland, waarbij ze betoogden dat deze afbreuk doet aan de kracht van zijn ideeën.
Desondanks lijkt het erop dat Civil War mogelijk het zwanenzang van Garland als regisseur markeert. In een recent interview met The Guardian herhaalde de filmmaker zijn eerdere suggestie dat hij overweegt een stap terug te doen van het regisseren. Hij verklaarde: "Ik ben niet van plan om in de nabije toekomst nog een film te regisseren... Ik houd echt van film, maar filmmaken bestaat niet in een vacuüm."
Garland gaf aan dat zijn toekomstige focus voornamelijk zal liggen op het schrijven van scenario's. Hij benadrukte echter dat het onwaarschijnlijk is binnenkort nogmaals in de regiestoel te kruipen, mede vanwege de uitdagingen en druk die gepaard gaan met het werken met acteurs en crewleden.
Civil War belooft niet alleen een meeslepende actiefilm te worden, maar ook een diepgaande reflectie op de hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. Met zijn mogelijk laatste regieproject laat Garland een blijvende indruk achter op het filmlandschap, terwijl hij zijn artistieke visie als scenarioschrijver mogelijk elders zal gaan verkennen. Civil War draait vanaf 11 april in de Nederlandse bioscoopzalen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!