Britse misdaadserie met Benedict Cumberbatch nu te streamen op Netflix

TV en Series
maandag, 01 april 2024 om 8:00
vyssnynb02es7oprpvrznk3oncs
Sherlock, de geprezen Britse misdaad-detectiveserie, is vanaf vandaag opnieuw te zien op Netflix. De serie, gebaseerd op de klassieke verhalen van Sherlock Holmes geschreven door Sir Arthur Conan Doyle, wist wereldwijd een enorme schare fans te verzamelen met zijn moderne interpretatie van de beroemde detective.
Gecreëerd door Steven Moffat en Mark Gatiss, speelt Benedict Cumberbatch de rol van Sherlock Holmes en Martin Freeman vertolkt de rol van Dr. John Watson. De serie, bestaande uit dertien afleveringen verdeeld over vier drie-delige series, bracht het verhaal van Holmes en Watson naar het hedendaagse Londen.
Sherlock Holmes, de 'consulting detective', wordt bijgestaan door zijn huisgenoot en vriend Dr. John Watson, die terugkeert uit militaire dienst in Afghanistan. Het duo wordt betrokken bij verschillende mysterieuze zaken in Londen, waarbij Holmes' buitengewone intellect en scherpe observatievermogen hen telkens weer naar de oplossing leiden. Hoewel Holmes aanvankelijk met argwaan wordt bekeken door onder andere Detective Inspector Greg Lestrade, weet hij uiteindelijk met zijn talenten zelfs de meest sceptische mensen te overtuigen van zijn waarde.
Een terugkerend element in de serie is de strijd tussen Holmes en zijn aartsvijand Jim Moriarty, briljant gespeeld door Andrew Scott. Naast Moriarty spelen ook andere bekende personages een rol, zoals Molly Hooper (gespeeld door Louise Brealey), een patholoog die Holmes af en toe helpt bij zijn zaken, en Mrs. Hudson (Una Stubbs), de eigenzinnige huisbazin van Holmes en Watson. Ook zien we Mark Gatiss, een van de bedenkers van de serie, in de rol van Holmes' oudere broer Mycroft.
Sherlock werd geprezen om zijn scherpe scripts, uitstekende acteerwerk en strakke regie. Hoewel latere seizoenen enigszins kritiek ontvingen, bleef de serie een grote schare fans trekken en won het talloze prijzen, waaronder Emmy's, BAFTA's en een Golden Globe. De serie kan rekenen op een uitzonderlijk hoge IMDb-score van 9.1. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!