Dit zijn de best verdienende acteurs uit 2023 volgens Forbes

Films
donderdag, 07 maart 2024 om 19:00
dgu4wjdanvvi5xtzhcq7e5cpjwy
Het jaar 2023 was een groots filmfeest, met sterren als Margot Robbie en Cillian Murphy die schitterden in de kaskrakers Barbie en Oppenheimer. Volgens het jaarlijkse lijstje van Forbes met best verdienende acteurs was het echter niet Robbie en niet Murphy die de dikste portemonnee overhielden aan hun werk.
Forbes onthulde onlangs hun lijst waarbij Adam Sandler bovenaan staat met maar liefst $73 miljoen, meer dan Margot Robbie die op de tweede plek eindigde met $59 miljoen. Ook grote namen als Tom Cruise, Ryan Gosling en Matt Damon staan in de top vijf.
Netflix heeft een behoorlijke vinger in de pap gehad in het financiële succes van Sandler. Terwijl andere acteurs vooral op traditionele bioscoopfilms vertrouwden, bracht hij slim drie films uit exclusief voor de streamingdienst in 2023.
Dit waren onder andere Murder Mystery 2 met Jennifer Aniston, die ook op de lijst staat op de zesde plek. Daarnaast droeg Sandler bij aan You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah en de animatiehit Leo. Ook ontving hij al een vergoeding voor Spaceman, dat op 1 maart dit jaar op het platform verscheen.
De wederzijds voordelige samenwerking met Netflix was succesvol; Sandler's films behaalden in de eerste zes maanden van 2023 alleen al een indrukwekkende 500 miljoen kijkuren. Naast Sandler, Robbie, Cruise, Damon en Gosling mogen ook Jason Statham, Jennifer Aniston en Leonardo DiCaprio niet klagen. Bekijk hieronder de volledige lijst van de best verdienende acteurs in 2023. Had jij de nummer 1 kunnen voorspellen?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!
  1. Adam Sandler ($73M)
  2. Margot Robbie ($59M)
  3. Tom Cruise ($45M)
  4. Matt Damon ($43M)
  5. Ryan Gosling ($43M)
  6. Jennifer Aniston ($42M)
  7. Leonardo DiCaprio ($41M)
  8. Jason Statham ($41M)
  9. Ben Affleck ($38M)
  10. Denzel Washington ($24M)